A PC Guru magazin előfizetésével kapcsolatban nagyon sok levelet kapunk, így úgy gondoltuk, jó ötlet egy átfogó előfizetési tudástár elkészítése, amiben részletesen elmagyarázzuk a PC Guru magazin weboldalon történő előfizetésének menetét, lehetőségeit. Átvesszük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, és hasznos információkkal látjuk el az érdeklődőket. Amennyiben valami mégsem teljesen világos, a kommentek között szívesen fogadjuk az észrevételeket, javaslatokat.

Előfizetési alapozás

Az előfizetés, mint olyan, egyfajta szerződés, melyet természetesen a magyar jog is komolyan vesz. Úgy gondoltuk, jól jöhet a téma alapos körüljárása, így alant a legfontosabb hivatalos fogalmakat tisztázzuk, először a jog saját megfogalmazásában, majd egyértelműsítve a PC Guru magazin előfizetésére értve.

Mi az az Előfizető?

„Előfizető az a természetes személy vagy gazdálkodó szervezet (illetve olyan egyéb jogi személy is, amelynek gazdálkodó tevékenységével összefüggő polgári jogi kapcsolataira a polgári törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (a továbbiakban: „Ptk”.) 685. § c) bekezdése alapján a gazdálkodó szervezetekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni), aki a jelen ÁSZF alapján a Szolgáltatást igénybe veszi.” -- ez a törvényi megfogalmazása a dolognak. A PC Guru nyelvére lefordítva: Előfizető az, aki előfizet a PC Gurura, és a megadott összeg kifizetése után az előfizetés időtartamáig megkapja a havonta megjelenő PC Guru magazin lapszámait.

Mi az az Előfizetés?

„Az Előfizetés jelenti az Előfizető részéről a Kiadó által kiadott egy vagy több időszaki kiadványnak az Előfizető által meghatározott időszakra vonatkozó megrendelését írásban (előfizetési szerződés érvényes létrejötte), illetve azt követően az előfizetési díj megfizetését (előfizetési szerződés hatályba lépése), ha az beazonosítható időszakra vonatkozó beazonosítható kiadványra vonatkozik, az előfizetési díj befizetése után. Az Előfizetés az előfizetett időszak lejártakor akkor hosszabbodik meg a következő előfizetési időszakra, amikor a következő előfizetési időszakra vonatkozó előfizetési díj (egyedi átutalás vagy csoportos beszedési megbízás alapján) jóváírásra kerül a Kiadó vagy a Terjesztő bankszámláján, vagy a Kiadó vagy a Terjesztő részére készpénzben megfizetésre kerül.” -- ez ismét csak a törvényi megfogalmazás. A PC Guru esetében tehát az Előfizetés azt jelenti, hogy valaki a megadott konstrukciók szerint befizet egy határozott időtartamra szóló pénzösszeget, majd arra az időre megkapja a PC Guru magazin havonta jelentkező lapszámait, szép sorban, ahogy megjelennek.

Ki az a Címzett?

„Címzett az a természetes személy vagy gazdálkodó szervezet (illetve olyan egyéb jogi személy, amelynek gazdálkodó tevékenységével összefüggő polgári jogi kapcsolataira a polgári törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (a továbbiakban: „Ptk”.) 685. § c) bekezdése alapján a gazdálkodó szervezetekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni), akinek a részére a Kiadványt kézbesíteni kell, amennyiben az nem azonos az Előfizető (megrendelő) személyével.” Magyarán: a PC Guru magazin előfizetése esetén az a személy lesz a Címzett, akinek a címére a posta kiszállítja a lapszámokat.

Mi az az Előfizetett kiadvány?

„Előfizetett kiadvány jelenti a Kiadó által időszakosan kiadott, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által nyilvántartásba vett időszaki lapokat, amely kiadványnak nem része a kiadványtól elválasztható egyéb kiadvány(ok), termék(ek) és az előfizetett kiadvány elnevezésével hasonló különszámok, kivéve, ha az az előfizetési ajánlatban szerepelt.” A PC Guru előfizetés esetében tehát a PC Guru magazin lapszámai minősülnek Előfizetett kiadványnak.

Mi az a Megrendelés?

„Megrendelés jelenti az Előfizető részéről a Kiadó általános előfizetési ajánlatának elfogadását, valamint a szerződés létrejöttére utaló szándékát, amely alapján az Előfizető kötelezettséget vállal a visszaigazolt előfizetési díj megfizetésére.” Ez tehát az utolsó, egyben legfontosabb lépés: ha ön vállalja a Megrendelést, azaz befejezi az előfizetési folyamatot, akkor önnek már csak ki kell fizetnie a PC Guru magazin előfizetésének árát, mi pedig küldjük a lapszámokat és a bónusztartalmat. Ezekről alant talál részletes tájékoztatót!

Új PC Guru előfizetés esetén:

Mi kell ahhoz, hogy PC Guru előfizető legyek?

A PC Guru magazin előfizetését legegyszerűbben a PC Guru Online Előfizetés menüpontja alatt lehet elintézni.  Az előfizetés megkötéséhez az alábbi dolgok szükségesek:

  • PC Guru Online regisztráció;
  • Kitöltött profiloldal (pontos név, város, közterület [út, utca, tér megnevezése], házszám, emelet, ajtó, postaládán szereplő [szállítási] név – ezek mind kellenek a sikeres előfizetéshez).

Hogyan regisztrálhatok a PC Guru Online-ra?

A PC Guru Online-ra a Regisztráció menüpont alatt lehet regisztrálni. A folyamat ingyenes, könnyű és egyértelmű, nem kell más hozzá, mint egy aktív e-mail cím. Ha kész van a regisztráció, meg lehet kötni az előfizetést.

Hogyan köthetem meg az előfizetésemet?

A regisztráció után irány az Előfizetés menüpont, ahol ki lehet választani a különböző előfizetési csomagokat. Létezik sima előfizetés, illetve több olyan lehetőség, amihez játékszoftver, hardver vagy akár póló jár bónuszként. Az előfizetések hossza lehet negyedéves (3 lapszám), féléves (6 lapszám), vagy éves (12 lapszám). Egy előfizetői regisztrációhoz mindössze 24 hónapnyi aktív előfizetés tartozhat, több csomag megvásárlása esetén pedig összeadódnak az előfizetések.

Az előfizetési csomag kiválasztása, azaz a mellette található rubrika kipipálása után rá kell kattintani a lista alján lévő „Tovább” gombra, majd a megjelenő űrlapon ki kell tölteni a számlázási adatokat, illetve a szállítási címet tartalmazó mezőket. Ha ez megvan, ugyanezen az oldalon fizetési módot is kell választani.

Mi a különbség a csekkes, átutalásos és kártyás fizetés között?

Csekkes befizetés esetén csekket küldünk a számlázási címre és névre, amit majd postán kell feladnia az előfizetőnek. Az ajánlatok a postázás utáni 30. napig beérkező csekkekre érvényesek. A számlán mindig feltüntetjük az előfizetés időtartamát, lapszámtól lapszámig (pl.: 2013/01-től 2013/12-ig). A csekkes befizetés átfutási ideje 4-5 munkanap.

Átutalás esetén az előfizető bankján (bankfiókban, internetbankon) keresztül küldhető el a szükséges összeg. Az átfutási idő általában egy munkanap.

Kártyás fizetéskor megfelelő bank- vagy hitelkártya birtoklása esetén azonnal, otthon, kényelmesen elintézhető a befizetés. A kártyás fizetés a leggyorsabb megoldás.

Van lehetőség utánvételes fizetésre?

Utánvételes fizetésre nincs lehetőség.

Az előfizetést követően azonnal megkapom a soron következő lapszámot?

Nem feltétlenül. Az előfizetők névsorát már jóval a kézbesítés és a megjelenés előtt le kell adni a kézbesítést végző postának, így akkor tudjuk garantálni, hogy a befizetést követő aktuális lapszámmal fog indulni az előfizetés, ha a befizetés az aktuális lapszám megjelenése előtt két héttel megérkezik a kiadó számlájára.

Hogyan kapom meg az előfizetéshez járó bónuszt (teljes játék, hardver stb.)?

A bónusztermékről mindig küldünk megerősítő e-mailt, és a megadott szállítási címre küldjük el, a magazinoktól függetlenül. A szállítást a posta végzi és minden esetben ajánlva adjuk fel a küldeményeket. Ha a címzett nem tartózkodik otthon a kézbesítéskor, a posta értesítőt hagy a címzettnél, és öt napig tárolja a csomagot. Ha a címzett öt napon belül nem jelentkezik a küldeményért, a posta visszaküldi a csomagot a kiadónak. Ebben az esetben nem áll módunkban ismét postázni a küldeményt, azt személyesen kell átvenni a kiadónál.

Az olyan termékeket, amelyek vastagsága csomagolással egyött meghaladja a 2,4 cm-t (jellemzően hardverek, tehát,egér, billentyűzet, stb. de ilyen a GTA V is), GLS futárral küldjük ki. Ezért kell a telefonszám megadása. Ha valaki ilyet rendel, és nem tartózkodik munkanapokon napközben az előfizetési címén, akkor mindenképpen jelezze e-mailben, és adjon meg másik címet!

Mikor kapom meg az előfizetéshez járó bónuszt?

Alapesetben a befizetés megérkeztét követően azonnal postázzuk az előfizetés mellé járó bónuszterméket. Ha azonban egy olyan játékról van szó, ami csak a befizetést követően jelenik meg, abban az esetben csak a megjelenést követően tudjuk postázni az adott programot. A kiadó igyekszik az előfizetőknek a megjelenés napjára kipostázni a választott játékokat, de garantálni nem tudjuk, hogy az előfizetők aznap megkapják a választott programot, mikor az a boltokban is megjelenik.

A bónusz teljes játék dobozos játék?

Minden előfizetés mellé járó bónusz játék dobozos kiszerelésű, kivéve az olyan, önmagukban nem futtatható kiegészítőket, mint pl. a Battlefield 4 Premium kód. Ha nem dobozos játékról van szó, azt minden esetben jelezzük az előfizetési csomagoknál.

Számlázással kapcsolatos tudnivalók

A számlát a bónusz termékkel együtt rendelt előfizetés esetében kiküldjük postán a termékkel együtt (tehát PC-s játék, hardver, naptár stb.), amennyiben viszont olyan előfizetést rendel valaki, amihez nincs bónuszrermék (tehát csak féléves vagy éves magazinelőfizetésről beszélünk), a számlát e-mailben, elektronikus úton továbbítjuk.

PC Guru előfizetés meglévő/élő előfizetés esetén:

Ha önnek már van PC Guru magazin előfizetése, akkor nem szükséges új előfizetést kötnie, meghosszabbíthatja a régit is, méghozzá kedvezményes áron.

Hogyan hosszabbíthatom meg az előfizetésem?

Ha a PC Guru Online-os profil össze van kötve az előfizetői adatokkal, akkor a folyamat automatikus, azaz rögtön a kedvezményes ár jelenik meg a csomag mellett. Amennyiben a két profil nincs összekötve, az elofizetes(kukac)skorpioprint.hu e-mail címre küldött kérés alapján, amelyben szerepel a felhasználó neve és előfizetői adatai, mi szívesen összekötjük önnek.

Mindent úgy kell csinálnom, ahogy az új előfizetőknek?

A régebbi előfizetőknek pontosan úgy kell előfizetnie, ahogy az a „Hogyan köthetem meg az előfizetésem?” kérdésnél is le van írva. Mivel azonban többen vannak, akik még a PC Guru Online előfizetési opciója előtt fizettek elő, érdemes tudni, hogy a weboldalunkon történő regisztrálás nélkül is előfizethetnek az elofizetes(kukac)skorpioprint.hu e-mail címen.

Hogyan módosíthatom az előfizetési adataimat?

Az adatmódosítást a kiadó munkatársai végzik el, csak egy e-mailt kell írni az elofizetes(kukac)skorpioprint.hucímre! Az oldalon keresztül az előfizetés profiljába belépve is lehet adatot módosítani. 

Kérdése van? Írja meg a kommentek között, és igény szerint bővítjük PC Guru előfizetés tudástárunkat!