Párom sokáig foglalkozott behatóan Gabrielle Roth munkásságával, az általa kidolgozott 5 ritmus-rendszerrel.
Sajnos a könyvei nálunk nehezen hozzáférhetőek, tudtommal egyedül a Térképek az extázishozt adta ki tőle még az Édesvíz.
Mivel remény sem nagyon volt rá, hogy valaki kiadja belátható időn belül (2005-ben vettem meg a könyvet és ma sincsen hazai kiadása), így inkább az angol nyelvű változat mellett döntöttem. Kedvesem azóta sem tanult meg mélyebb szinten angolul, így én álltam neki az olvasásának.

A véleményem az, hogy egy igazán tartalmas, elgondolkodtató könyv, viszont a legnagyobb problémám az volt vele, hogy nincs egy szilárd váza, amire felépülne az egész. Sztorizgatások, anekdoták összessége, ezek mindegyikének megvan a maga mondanivalója, de én mégis hiányoltam belőle a szerkezetet.
Arra viszont ideális volt, hogy naponta elolvassak belőle egy-két oldalt és inspirációt nyerjek belőle.

Fülszöveg írta:

Once you awaken your intuition and get in the habit of listening to and acting on it, every decision in your life will become reflective of your inner truth. The trick is not to try to work out all the answers in your head. Rather, take whatever information you need into your body, trust your gut, then dance or meditate or walk or do whatever you need to enter a relaxed state of being and you'll know what to do. You always have and you always will.


Link