A videojátékoknak köszönhetően az elmúlt években több háborúban vehettem részt, mint az őseim összesen, s bár aBattlefield : Bad Company 2-ben szinte tökélyre fejlesztettem az Engineer kasztomat, mégsincs fogalmam róla, hogy milyen lehet valódi katonának lenni, hiszen annak idején a főiskola miatt nem soroztak be, majd a felsőoktatási éveim alatt meg is szűnt a sorkatonai szolgálat. Valami hasonló játszhatódott le Miguel kollegám fejében is, ugyanis pár hónapja kitalálta, hogy próbáljuk már ki, hogy ami olyan jól megy a babzsákban ülve, az milyen lehet az életben...

 

...ennek folyamányaként holnap fél nyolckor fogunk megérkezni Szentendrére, ahol a Magyar Honvédség laktanyájában két kollegámmal és egy operatőrrel három napos gyorsított kiképzésen veszünk részt, hogy "megismerjük a számítógépes játékokban rutinfeladatként kezelt egyes tevékenységek valós formáját". A felkészítésünkért egy százados lesz felelős, és a három napos, órákra lebontott tevékenységeink között olyan érdekes dolgok szerepelnek, mint:


- katonai testnevelés

- alaki kiképzés

- fegyver anyagismeret

- lőkiképzés

- fegyveres alaki kiképzés

- általános harcászat

- nem háborús műveletek

 

A három napos hadműveletből természetesen cikk és film is fog készülni, továbbá, ha lesz rá lehetőségem, akkor sűrűn fogok twittelni mind a saját, mind a magazinunk hivatalos csatornáján. Látván az időjárás az elkövetekezendő napokban történő alakulását, úgy érzem nem akármilyen "mókában" lesz részünk az elkövetekezendő 72 órában.