Néhány alapvető dolog, amelyet érdemes észben tartani, miközben új szócikket írunk, esetleg egy régit szerkesztünk:

1.) Törekedjünk a helyesírásra, hiszen ezúttal nem csupán egy kommentről van szó, hanem egy sokak által használt opcióról, amelyben rendkívül bután mutat egy-egy elgépelés vagy nyelvtani hiba.
2.) Ha angol kifejezést magyarázunk meg, akkor mindenképpen szerepeljen benne az adott szavak magyar megfelelője is.
3.) A lexikon nem a véleménynyilvánítás helye, nem szubjektív meglátásokat kell írnunk, hanem tényeket, információkat. A saját nézőpontok kifejtésére ott a fórum vagy a hamarosan beinduló blog.
4.) Ne más adatbázisok szövegét másoljuk a szócikkekhez, mindenki a saját szavaival fogalmazza meg az adott fogalom magyarázatát.
5.) Igyekezzünk minél rövidebben, minél lényegretörőbben fogalmazni és ha van rá mód, példákkal is egészítsük ki a szócikk tartalmát.
6.) Csak akkor írj szócikket vagy javítsd más írásait, hogyha biztos vagy a saját tudásod hitelességében, még véletlenül se tévesszünk meg másokat, ha pedig valaki téves információt lát, akkor javítsa haladéktalanul.
7.) Minél több a szócikkek száma, annál jobb nekünk, tehát "hass, alkoss, gyarapíts".

A későbbiekben lehet, hogy még ez a lista bővül, mindenesetre ezek legyenek a legfontosabb irányelvek mindenkinek. Érdemes még tudni, hogy a változtatások nem azonnal jelennek meg, hanem az admin pajtások hagyják jóvá az írásaitokat, így akár egy nap is eltelhet, mire a megváltozott szócikk mindenki számára elérhető lesz. A türelem nagy erény, mi pedig igyekszünk a tőlünk telhető leggyorsabb munkatempót diktálni saját magunknak. Előfordulhat, hogy egy szócikk nem jelenik meg, ebben az esetben vagy a szóhasználat vagy a tartalom nem felelt meg a kívánalmaknak, az esetleges "csalódások" elkerülése végett mindenképpen figyeljetek oda, hogy mit és hogyan írtok meg.