Ahogy azt már a friss magazin beharangozójában, illetve magában az újságban is említettük, egészen Londonig utaztunk, hogy a 2011/11-es számunkba bekerülhessen a Batman: Arkham City tesztje. Minderre azért volt szükség, mert az új PC Guru lapzártája (ekkorra kell minden cikknek és a dizájnnak elkészülnie) október 4-ére esett, így a programot már jóval korábban le kellett tesztelnünk, viszont a Warner Brothers (érthető okokból) nem akarta kiadni a kezei közül a tesztverziót, ehelyett felajánlották, hogy kiutaztatnak minket Londonba, hogy a helyi irodában játszhassuk végig a játékot. Természetesen mi nem mondtunk nemet az ajánlatra.

Persze az Arkham City címlap és a megjelenés előtti teszt ötlete nem szeptemberben pattant ki a fejünkből, ezt a számot már hónapokkal ezelőtt, a nyár elején elkezdtük tervezni a hazai forgalmazóval, a CNG.HU Kft-vel. Erre azért is volt szükség, mert már az elején eldöntöttük, hogy komoly extra tartalommal akarjuk megtámogatni a 2011/11-es számot, és ahhoz, hogy a poszter, a matrica és a bónusz DLC bekerülhessen a magazinba, már hosszú hetekkel a megjelenés előtt el kellett kezdeni egyezkedni a játék kiadójával. Szerencsére az ötletet illetően ők is legalább annyira lelkesek voltak, mint mi, így valósulhatott meg a jelenleg is kapható, a szokásosnál jóval több extrával megpakolt szám.


Város a városban, Arkham City Londonban!

Kezdetben az volt a terv, hogy a WB küld majd nekünk egy review lemezt, de a 2011/10-es szám leadása után a hazai forgalmazó munkatársa jelezte, hogy a cég semmi szín alatt nem ad ki másfél hónappal a megjelenés előtt tesztverziót, ellenben állja egy külföldi út költségeit. Természetesen nekünk nem okozott gondot a dolog, a lényeg, hogy az elsők között írhassunk a játékról, így természetesen vállaltuk a felkínált feltételeket, ami többek között tartalmazott egy több oldalas titoktartási szerződést is, amiben tételesen fel volt sorolva, hogy (a spoilerek elkerülése végett) a játék mely szereplőiről és részeiről nem lehet majd írni a leendő tesztünkben.

Némi egyeztetést követően kiderült, hogy szeptember 18-án lesz az indulás Budapestről, a késő esti órákban, két napos tesztelés, majd szeptember 21-én Londonból visszaérkezés Budapestre. Vasárnap este így ott voltunk a felújított Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, nagyjából két és fél óra alatt átrepültünk Londonba, ahol már (akárcsak a filmekben) egy sofőr várt minket, majd egy szintén a tesztelésre érkezett lengyel újságíró kíséretében elszállított minket a London belvárosában található hotelbe. A becsekkolást követően rögtön alvás, majd másnap reggel a WB egyik munkatársa várt minket a szálloda előterében, hogy átkísérjen minket az alig tíz percnyi sétára lévő Warner Brothers székházba, ahol egy rövid reggelit követően megkezdődött maga a tesztelés.

Egy-egy külön szobát kaptunk, ami pont ilyen célokra volt berendezve, egy kis fejtágítást követően megkaptuk az irányítást, és innentől csak rajtunk múlt, hogy miképp vágunk neki a játéknak. Mivel az idő korlátozott volt, és mindenképpen szerettük volna befejezni a programot, így elsősorban a történetre koncentráltunk. Az első nap délelőtt 11-től este 8-ig nyúztuk Batmant, aztán másnap délelőtt 10-től este 6-ig folytattuk Arkham City felfedezését. Ezen idő alatt lehetőségünk volt befejezni a sztorit és kipróbálni számos mellékküldetést és egyéb extra funkciót, igaz, a tesztelés órái alatt csak akkor álltunk meg, mikor magunkhoz vettünk némi enni és innivalót az alapvető életfunkciók fenntartása végett.



Kezedben a végeredmény

Mivel szerda délután már hatkor befejeztük a tesztelést, így még bőven maradt egy kis idő a városnézésre/bevásárlásra, majd másnap hajnalban ismét érkezett egy sofőr, utazás a reptérre, némi várakozás, újabb repülőút, és délre már újra a magyar fővárosban voltunk. Ezt követően már nem is volt más dolgunk, mint megírni a cikket, amely ezúttal nyolc oldalon terpeszkedik a PC Guru lapjain. Több, mint 32 000 karakter, tippek-trükkök, karakter- és kütyüinfók és szinte minden magáról a játékról. Ha kíváncsi vagy rá, akkor a teljes végeredményt elolvashatod a friss PC Guruban.