A 2014-es filmévem harmadik része is itt van. A legrosszabb filmekkel.

A bűn éjszakája
Adott egy világ, ahol törvénybe iktatták, hogy minden évben, egy kijelölt napon 12 órára megszűnnek a törvények és mindenki azt csinál amit akar. Ezzel az erőszakos bűncselekmények száma drasztikusan visszaesett. Már az év többi napján persze. James Sandin, egy jómódú családapa, aki biztonsági rendszereket és riasztó berendezéseket ad el. Például az ilyen napok ellen. Családjával bezárkóznak erre a 12 órára, de az egyik lurkó beenged a házukba egy hajléktalant, akit néhány maszkos alak szeretne megölni.
Az utóbbi jó pár év, egyik legjobb alapötletével rendelkezik a film. Tele van lehetőségekkel, társadalom kritikával, érdekes gondolatokkal. Tisztességes-e ez a 12 órás póráz nélküli tombolás? Megtennénk ezt a valóságban? Működne? Jobb lenne tőle a világ? Kérdések, melyekre ez a film nem hajlandó, nem hogy választ adni, még csak feltenni sem. Helyette egy huszadrangú, ZS kategóriás, házfoglalós ökörséggé válik. Olyan színészekkel, mint Ethan Hawke és Lena Headey. Mivel kényszeríthették őket, hogy szerepeljenek ebben a moslékban? Ötletem nincs.
Feszültség nincs a filmben, izgalom 0. A karakterek hülyék, és olyan életszerűtlenül viselkednek, hogy az a legtürelmesebb embert is hamar kihozza a sodrából. Tele van olyan következetlenségekkel a film, amit egy 6 éves gyerek is rögtön kiszúrna.
Primitív, ostoba, dühítő, szánalmasan gyenge film a Bűn éjszakája. Egy kihagyott ziccer, aminek természetesen van már második része. Előbb marom le a húst magamról, mint hogy azt megnézzem.



Lenyűgöző teremtmények
Egy újabb szeg a fantasy filmes műfaj koporsójában. Tini fantasy, könyvből (mi másból) készült ez a "csoda". Egy magányos fiú és magányos lány szerelméről szól természetesen. A srác átlagember, a csaj boszorkány. A varázslóemberkék, női tagjai 18 éves korukban lehet bekattannak. Lehet nem. Hogy miért nem tudom. De visszafogott csitt-csatt, puszi-puszi, tömény nyál, giccs és dögunalom majd két órában az van. Halál gyenge alakítások, egy totál sablonos és érdektelen sztori. A humora ellenben egész korrekt volt. Bár már semmire nem emlékszem belőle. Jeremy Irons és Emma Thompson is itt vannak, hogy jól leégessék magukat. Sikerült. Egy újabb bizonyíték, hogy a young adult könyvek nem mindegyikéből kellene filmet csinálni. Sőt, talán hagyni kéne őket a fenébe. Mondjuk úgy örökre. Az lenne csak igazán lenyűgöző.



Herkules legendája
A tavalyi évben az a "megtiszteltetés" érte a magyar mozibajáró közönséget, hogy három Herkules filmet is láthatott. Volt egy Asylum szörnyszülött, - azért sok mindent elmond a hazai filmes kultúráról és igényről, hogy ilyen sz*rokat moziba lehet küldeni és meg is nézitek (tisztelet a kivételnek) - volt a The Rock-os verzió, ami egyébként nem jó, de egyszer igazából nézhető. A három közül messze a legjobb. Meg volt ez. Kellan "férfi modell voltam, de próbálok színész lenni, mert már ciki, hogy gatyában fotóznak" Lutz főszereplésével. Egy jellegtelen, vértelen (pedig van benne gladiátor harc), lelketlen, semmire való fantasy. Ami tele van rettentő gáz dumákkal, egy borzalmas antiszínész a főszereplő. Egy egyedi ötlet nincs benne, lop pofátlanul. Rettentően ciki a Herkules legendája. Ciki, mert egy ilyen híres, mitológiai figurából, egy ilyen erőltetett bohóckodásra futotta csak filmvászonra. Pedig a karakter többet érdemelne. Ennél még a Kevin Sorbo-s sorozatba is több szív és munka szorult. Ja és Boyka is itt van. De csak kiabál.



Pompeji
Írtam róla kritikát nem vagyok hajlandó többet foglalkozni vele.



Transzcendens
A csalódások posztban írtam már róla. Csak ismételni tudnám magam. Itt a helye.



Szabotázs
Szintén zenész.



Én, Frankenstein
Erről a moziról, ugyan nem kritikát írtam, csak egy gyors élménybeszámoló féleséget, itt megtekinthető. Kb. egy heréléssel vetekszik ez a "csoda".



A Csodálatos Pókember 2
Írtam egy Marveles évösszegzőt még tavaly. Nincs kedvem újra koptatni a billentyűzetet.



A Million Ways to Die in the West
Lásd az előző, csalódások posztot!



Lucy
Luc Besson megirigyelte a Hollywoodi álomgyárat, valamikor régen. Ezért úgy gondolta, hogy saját birodalomként, egy európai Hollywoodot hoz létre. Ez eleinte elég szépen működött is, jó filmek jöttek tőlünk, a vén Európából, amik felvették a versenyt az USA nagyágyúival. De a Hollywoodi klisék és őrült pénzharácsolás ezt a tiszta ügyet is megrontotta. Jöttek egyre másra a silányabb mozik, sajnos még Bessontól is. Tavaly pedig elérte karrierje mélypontját. A Lucy, egy akkor kapitális f*szság, hogy az elviselhetetlen a józan észnek! A története kész röhej, teljességgel komolyan vehetetlen, ettől függetlenül, a film komolyan veszi magát. Egy drogtól, a csajszi, az agya 100%-át tudja használni. Hogy ebből hogy következik az, hogy megtudja változtatni a haja hosszát, színét, formáját, hogy látja a rádióhullámokat és lapozgat közöttük, hogy embereket emel fel a gondolatával... Nem tudom. Tudományos maszlaggal próbálják persze alátámasztani, de dühítő, hogy mennyire hülyének nézik az embert. "Morgan Freeman magyaráz, akkor biztos elhiszik." Hát nem. Mr. Freeman meg szégyellje magát, hogy újra és újra bevállal ilyen hulladékokat. Scarlett Johanson meg az egész film alatt olyan, mintha a teljes forgatási idő alatt be lett volna kokózva.
Az akciójelentek nevetségesek és bénák. Feszültség zéró, a CGI egy förtelmes LSD trip. A nagy keménykedések meg kínosak.
A Lucy egy felháborítóan ostoba film, aminek semmi értelme. Egy rossz vicc, egy ordas nagy baromság! Gyermeteg, fárasztó. Nem tudok már jelzőket találni, egyszerűen hülyeség! Ne higgyetek azoknak a kritikáknak, amik szerint ez egy bűnös élvezet, hogy ez egy annyira rossz, hogy az már jó film. Nem, ez egyszerűen értékelhetetlen! Még egyszer mondanám, Luc Bessontól!



Ahogy azt a legelső bejegyzésben írtam. A legrosszabbnál és legjobbnál kiválasztok egy filmet, akit a Vas és Trágya trónra ültetek.
A Trágytrónt elfoglaló királynő pedig:

Lucy


Hogy miért pont ez? Besson miatt. Aki számtalan remek filmet készített már. Aki egy rendkívül jó szakember, egy első osztályú rendező. Hogy nem sül le a pofájáról a bőr, hogy ezt a szennyet kiadja a kezéből? De tudjátok mit, nézzétek meg. Tudom, hogy sok ember szerint nincs igazam. Hiszen több, mint 100 milliót kalapozott össze ez a film. Én komolyan nem értem hogy. Számomra viszont 2014, vitathatatlanul legrosszabb filmje a Lucy.

Már nincs sok hátra. Még két 2014-es filmév bejegyzésem lesz. Az egyik természetesen a legjobbak listája lesz. A másik pedig "csúnya" statisztika.