A képregényekből készült filmek világát éljük. Nincs olyan év, hogy ne jönne valamilyen szuperhősös mozi. Csak tavaly, négy Marvel mozgóképes anyagot kaptunk! Bár én imádom őket, szerintem is kicsit lassíthatnának a tempón, mert így igen hamar kifognak égni. Ennek jelei már mutatkoznak. Az Agents of S.H.I.E.L.D. sorozat majdhogynem értékelhetetlen és a trailer alapján az Ant-Man is egy óriási baklövésnek tűnik. A DC pedig próbál a Warner segítségével felzárkózni. Meglehetősen kevés sikerrel. Nolan Batman trilógiáján kívül, minden mozivásznas próbálkozásuk csú*****ra sikeredett. A Man of Steel a forgatókönyvön hasalt el, a Zöld Lámpás pedig mindenen. Ők viszont a tévében elég jól teljesítenek, ha minden igaz. Egyiket se nézem. Sem a Flasht, sem a Zöld íjászt, de még a Gothamet sem.
Viszont úgy gondolom, hogy vannak képregények és képregény figurák, akik és amik, méltatlanul vannak perifériára szorulva. Összeszedtem néhány képregényt, amiket én szívesen megnéznék ha adaptálnák őket. Plusz a szerintem legmegfelelőbb főszereplőket is bemutatom.

Raven:


Egy DC-s szuperhősnőről van szó, akit leginkább csapatban láthatunk, mégpedig a Titánok nevű formációban. Egy ember-démon hibrid. Az apja egy nagyhatalmú démon hadúr Trigon, aki természetesen a Föld igába hajtásán ügyködik. Mivel Raven, démoni vérvonala miatt nagyhatalmú varázsló, folyamatosan kordában kell tartania az érzelmeit. A legapróbb érzelmi kirohanásával is képes pusztítani. Rengeteg képessége van: Falon átjárás, asztrális kivetítés, levitáció, a testi ereje is hatalmas és még lehetne sorolni. Egy erős, de lelkileg sérült karakter, színes háttérrel bőven el tudna vinni a hátán egy filmet. Úgysincs még valamirevaló szuperhősnő, sem a Marvel, sem a DC filmes részlegében.



A jelöltek:

Ellen Page
Kedvenc színésznőm, véleményem szerint tökéletes lenne erre a szerepre. Drámai alakítása miatt kapott Oscar jelölést és egy ilyen komplex, kissé antiszociális figurát kifogástalanul életre tudna kelteni. Raven cinikus humorát (amit maga a karakter gyakran észre sem vesz) is remekül be tudná szúrni az alakításába. Mivel sajnos (igazából nem), már a Marvel istállót erősíti, mint Árnymacska az X-ek között, valószínűleg soha nem fogjuk látni őt ebben a szerepben. Pedig a maga 155 centijével is hiteles sötét boszorkány lenne.



Anna Kendrick
Sokáig nem tudtam mit kezdeni ezzel a csajjal. Az Alkonyat filmekben láttam először és igazából egy huszadrangú mellékkaraktert játszott benne. Szép volt benne, meg aranyos, de nem színészkedett. Aztán láttam egyre több filmben, egyre nagyobb szerepekben és megkedveltem. Az Egek urában és a Fifti-fiftiben irgalmatlanul erős volt. Mind a drámai, mind a komikusi vénáját megmutatta ezekben a filmekben. Tökéletesen szlalomozott a két előadásmód között. Ide is valami hasonló kellene. Plusz látni akarom fekete hajjal!



Rooney Mara
Igazából a Tetovált lány amerikai verziója (ami nem remake!) miatt jutott eszembe. Egy ahhoz nagyon hasonló figurát kellene Ravenként életre keltenie. Márpedig Lisbethként fantasztikusan jól játszott Mara kisasszony. Szerintem sokkal jobb is volt, mint a svéd megfelelője, bár ez az egész filmről elmondható. Vitáztam már emiatt emberekkel. Én akkor is így gondolom. Oscar jelölést is kapott érte anno. A sötét, gótikus fizimiska is jól áll neki. Hajrá!



Hack/Slash


Idehaza nem igazán ismert képregényről van szó. Főszereplője egy Cassie Hack nevű lány és Vlad a hústorony. A két defektes figura sorozatgyilkosokra vadászik. Legyen az halandó, vagy akár démon. A képregény rendkívül véres, bizarr és éjsötét fekete humora van. Egy vérgőzös trash, ami nem veszi komolyan magát. Tele van popkulturális utalásokkal és műfajparódiákkal. Geek körökben népszerű személyek és alkotások tömkelegével lehet bennük találkozni. A füzetekben például szerepelt már Dexter, Robert Kirkman, Ash, Jason, Chucky. Valódi bűnös élvezet, amit csakis 18+os verzióban lehetne a mozivászonra vinni. egyébként többször is felmerült már a filmre adaptálása, de valamin mindig elhasalt a projekt.



A jelöltek Cassie szerepére:

Kat Dennings
A Thor filmekből sokaknak ismerős lehet. Ő játszotta a dilis asszisztens csajszit. A második filmben valósággal sziporkázott. Csak úgy dőltek belőle a jobbnál jobb poénok és Cassie figurájához nagyon passzolna az ő előadásmódja. A Suburban Gothic trailerét látva úgy gondolom, nagyon jól áll neki a lökött kívülálló figura. És hát... khm... vannak bizonyos erős adottságai erre a szerepre. Most mit szépítsünk, veszett jó teste van ennek a nőnek.



Lily Collins
Vallomással tartozom, én nem utáltam a Csontváros filmet. Persze nem is tetszett, de majdnem! Majdnem összejött neki. Érdekes volt a világa, a jelmezek frankók voltak, és a főszereplő Lilly Collins szerintem teljesen jól szerepelt. Plusz a sötét bőrcuccok nagyon szexin mutattak rajta. Nem lenne rossz látni, egy kicsit vadabb, elmebetegebb szerepben. Szerintem megtudna birkózni a feladattal. Bár nem tudom, mennyire bevállalós a hölgy. Lenne pár meredek helyzet, amibe nem biztos, hogy belemenne.



Natalie Dormer
A Trónok Harca egyik legszebb és legtehetségesebb fiatal színésznője. Egyik pillanatról a másikra képes váltani a szerethető álártatlanság és a ravasz, törekvő dög között. Ezt, a fentebb említett igen kiváló sorozatban, nem egyszer megcsodálhattuk. Plusz aki a Trónok Harcában szerepel, nem is szégyenlős, őt is láthattuk már ruha nélkül a sorozatban. A Hack/Slash-ben pedig szokott Cassie lengébben is megjelenni. Nem járnánk vele rosszul!



A jelöltek Vlad szerepére:

Dwayne "The Rock" Johnson
Ki mást lehetne felkérni, egy hatalmas, erős, de érző szívű vadállat szerepére? Naná, hogy az egykori pankrátort, aki egyébként... Egy korrekt színész. Ő volt az egyetlen érvem, hogy a Pain ad Gain című gyalázatot ne lőjem ki a francba egy óra után. Kicsit sminkelni kellene rajta, maszkot adni rá, de működne a dolog. De mivel a DC-vel már le van szerződve Black Adam szerepére, erre vajmi kevés az esély. De álmodozni szabad.



Channing Tatum
Nem színész. Csak egy nagy bamba emberke. Sokáig ezt gondoltam róla. Nem kedveltem ezt a fickót. A Jump Street filmek miatt változott meg a véleményem. Ott meglepően jó volt és állítólag a Foxcatcherben is igen jól játszik. Vlad szerepéhez igazából nem kellene túlzottan megerőltetnie magát. Elég ha csak ott áll ez a szétgyúrt figura és közben gyermeteg hülyeségeket beszél, majd kiontja valakinek a belét. Ő meg a Marvel elkötelezettje, Gambit, a kártyás, robbantó mutáns szerepét kapta meg. Szerintem ez a casting egy teljes tévedés, de majd meglátjuk.



Tom Hardy
A jelenlegi színészgeneráció egyik legnagyobb tehetsége. Aki kigyúrva is képes érzelmesen játszani, hitelesen és szívfacsaróan. Ha kell kemény, ha kel jószívű, ha kell rommá veri Batmant. Szóval igazából ő sem jöhet szóba, hiszen ő volt Bane. Bár sokáig úgy tűnt, hogy a Suicide Squad nevű DC-s, gonosztevőkből álló csapatfilmben is szerepelni fog - aztán elolvasta a forgatókönyvet és pucolt is el a francba! Bíztató. Szóval nem biztos, hogy nem lehet egy színész akár több szuperhős/gonosztevő. Mindenesetre, vele nem lenne baj az égvilágon. A drámai és komikusi vénája is igen erős!



Lobo


Egy DC-s antihős. Egy fejvadász, aki legalább olyan erős fizikailag, mint Superman. Nem sebezhetetlen, viszont a teste azonnal regenerálódik, mindenféle sérülésből. Egy elvetemült, heavy metal arc, aki mindig betartja a szavát. Kegyetlen figura, jó dumákkal és egy repülő choperrel. EZ milyen menő már? Czarnia bolygó lakója volt, ahol mindenki békében élt. Ő viszont egy vadállatnak született és saját fajtáját is kiirtotta, mert úgy tartotta kedve. Ezután fejvadásznak állt. Az egyetlen DC-s karakter, akit még soha nem nyomott le senki. Még Superman sem volt rá képes. Bár az Injustice képregény különszámában, Harley Quinn eléggé megszivatta.



A jelöltek:

Jason Momoa
Volt már ő Conan is. De a legemlékezetesebb szerepe a Trónok Harcában volt. Ő alakította a Khal Drogo nevű lovas urat. Félelmetes hitelességgel keltette életre a kegyetlen barbár vezért, aki mégis emberi tulajdonságokkal bírt és hamar kedvence lett sok mindenkinek. Elég csak ránézni, ez a fickó Lobonak született! Az egész fizimiskája, egy az egyben ugyanolyan, mint a hírhedt DC-s figurának! Vajmi kevély az esély egyébként, hogy valaha is ő játssza majd ezt a tök tekerő karaktert. Mivel a Batman v Superman filmben fog szerepelni, mint Aquamen. És nem a béna fajtából, elég csak megnézni róla a promó képet. Eszméletlen jól néz ki! Ettől függetlenül, szerintem neki akkor is Lobonak kellene lennie.



Hafþór Júlíus Björnsson
Egy újabb Trónok Harca versenyző. A 26 éves, izlandi születésű erőművész, az egyik legkegyetlenebb és leggyűlöltebb figurát keltette életre, az HBO fantasy sorozatában. A férfi fizimiskája szerintem önmagáért beszél. Nem is egy drámai alakítást kellene nyújtani, "csak" egy tökös akcióhőst kell hoznia. És láttunk már testépítőket is jól játszani akciófilmekben. Azok a 80-as évek ugye.

A Hegy éppen rekordokat döntöget:


Ray Stevenson
Egyik kedvenc színészem, akit a kutya sem ismer. Az HBO, sajnos csak két évadot megélt, Róma című sorozatának egyik főszereplője volt. De játszott már maffia filmekben is főszerepet. A vállalhatatlanul pocsék, Megtorló: Háborús övezetben kiválóan keltette életre Frank Castle figuráját. Csak minden más volt halál gagyi és zs-kategóriás. A Dexter 7. évadának volt emlékezetes főgonosza, illetve a nem túl izmos, második G.I. Joe filmben is tiszteletét tette. Igazából a saját kisugárzásával tette szerethetővé a Firefly nevű gonosztevőt. Talán az ő esete is egy jó ellenérv. Hiszen volt már Megtorló, de a Thor filmekben is szerepel és a Marveles animációs filmekben is szinkronizál. Thor társát, Volstaggot ő játssza. Bár nem túl fontos szerep, be kell ismerni. Mindenesetre Loboként őt is szívesen látnám.



Darkness


Biztos sokan ismeritek ezt a figurát. Hiszen már két játék is készült belőle és mindkettő egész jóra sikerült, bár szerintem az első volt az igazán jó. A képregény egy Jackie nevű maffiatagról szól. A családját egy átok sújtja. Minden férfitag, a 21. születésnapján egy démoni erőt kap, Darknesst. Egy élő sötétséget, ami démonokat tud idézni, vagy éppen a gazdatestet védi páncéllal, esetleg kígyóra emlékeztető furcsa lényekkel támad. Én ugyan elkezdtem a képregényt olvasni, de nem különösebben tetszett. A játékok valahogy sokkal komolyabb tálalást kaptak és előadásmódot, míg a képregény sokszor banális és erőlteti a humort. Illetve Jackie figurája a képregényben egy tahó. A játékban viszont együtt lehet érezni vele és sokkal jobban átjön a tragédiája. A kettős élete furcsa helyzetekbe keveri. Hiszen nagyon szerelmes egy Jenny nevű ártatlan lányba, viszont a "családban" elég véres dolgokat intéz. Egy ilyen ellentmondásos figurát szívesen látnánk nem?

Mivel a képregényről semmi értelmes videót nem találtam, ezért ezt kapjátok:


A jelöltek:

Luke Evans
Egy igen jó színészről beszélünk, aki sajnos még mindig nem kapott kellő elismerést és valamiért eléggé furcsán is vállal szerepeket. A legutóbbi Halálos Iramban filmben volt a főgonosz. Ki is tűnt a többiek közül. Látszott rajta, hogy színész, míg a többiek... hát nem igazán. Az Ismeretlen Drakula című csalódásban főszereplő volt, valamiért Paul W.S. Anderson 3 testőr filmjében is égette magát. Nem is akárkikkel. A fentebb említett Ray Stevenson és még Mads Mikkelsen is szerepelt abban az ökörségben. Mi van veletek?
Na mindegy. A Hobbit filmekből is ismerhetitek, ő játszotta Bardot. Én viszont a No One Lives című méltatlanul lepontozott trash horror miatt szerettem meg. Ahol egy atomkemény arcot játszik. Aki helyén tudja kezelni ezt a műfajt, nézze meg! Olyat lát, mint még soha! Evansben szerintem bőven van annyi kraft, hogy egy ilyen főszerepet eljátsszon.



Norman Reedus
Kell ezt magyaráznom? Egy tökös, kegyetlen, de jószívű harcos? Darylnél nem is kellhet jobb! Az Air című film főszereplője, amiről ugyan sokat még nem tudunk, de a The Walking Dead képregény készítői is vastagon benne vannak, szóval bizakodhatunk. A Silent Hills főszereplője is, amiről meg a fene sem tud semmit. Most meg még nagyobb a káosz, hiszen a játékot rendező Hideo Kojimat kirúgta a Konami. Innen is csókoltatom őket! Norman Reedust viszont egyre több dologban akarom látni. Valószínűleg ő is érzi, hogy mást is ki kell próbálnia. Mostanában videoklipet is rendez.



Jake Gyllenhaal
Az utóbbi években Jake Gyllenhaal a kedvenc színészeim közé küzdötte fel magát. Az Éjjeli féreggel pedig be is betonozta ott magát. Az akadémia meg elmehet a csudába! Végignézve, hogy az elmúlt néhány években, mennyiféle filmben és mennyiféle szerepet játszott, nem lehet kérdéses, hogy ez a *****i bármit és bárkit eltudna játszani. Jól állna neki ez is.



D


Nem, nem maradt le a többi betű. D, ennyi. Egy japán regénysorozat főhőse, amiből azóta már készült manga és anime is. D, egy vámpírvadász, de igazából bármilyen rút dögnek nekimegy, ha jól megfizetik. Egy nemes lelkű, de hideg és kimért dámpír (vámpír-ember keverék). Posztapokaliptikus jövő, keverve tudománnyal, mágiával. Szörnyek, vámpírok, farkasemberek, robotok, autók, űrhajók, tenyérből előbújó, beszélő paraziták tök jól megférnek egymás mellett. Miért ne nézhetnénk ilyen filmeket, a nagyvásznon?



A jelöltek:

Jared Leto
D, egy rendkívül erős, férfias jellem, a külseje viszont... Hát eléggé finom és nőies. Mint, Jared Leto cimboránké. Aki "döbbenetes" módon, egy AIDS-es, transzszexuális karakterért kapott, totálisan jogosan Oscar díjat. Félelmetesen hiteles volt. Ahogy minden más filmjében is. Elég kevés filmben szerepel, a 30 Second to Mars (vagyis most már Thirty) nevű bandában énekel inkább és csak néha-néha filmez. De olyankor lemos mindenki mást a francba! A vámpírvadász D- szerepét, szinte ráöntötték. Ez sem túl valószínű elképzelés. A fentebb emlegetett, Suicide Squadban fog szerepelni. Nem mást, mint Jokert fogja játszani!



Keanu Reeves
Mert ez a fickó tutira vámpír! Nézzétek meg, hogy néz ki most is! Nem öregszik! A John Wickben jól állt neki a hosszú haj és a hideg, profi módon elkövetett gyilkosságok. Hozza magával az ottani kaszkadőreit és nem is lesz gond.



Charlie Hunnam
A Sons of Anarchy című zseniális sorozat (egyébként az én kedvenc sorozatom) főszereplője. Tökös, karizmatikus kisugárzása van. Bár jóval férfiasabb, mint a képregényes megfelelője. Talán nem is baj, ha nem ragaszkodunk az ottani fizimiskához, ha egy ilyen színészt kapunk cserébe. Aki egyszerre tud, szerető családapa lenni, motoros gengszter, férj. Dühöngő állat, összetört férfi és minden más is. Sokoldalú színész, Guillermo del Toro is felfigyelt rá, nem véletlenül! Tolni kell a fickó szekerét!



Biztos lehetne még pár címet és nevet bedobni, de nekem ezek lennének a legfontosabbak. Majd, talán egyszer valamelyik összejön. Bármelyik variációnak örülnék. Már ha értelmesen összerakják a filmeket.