A történet nagyon egyszerűnek tűnik. Mai napokban terrorcselekményre készül egy Al-Khaled nevű férfi (arab) az USA ellen. És mi abban az osztagban vagyunk, akinek ezt meg kell állítani. A játék training része arról szól, hogy beavatnak egy új katonát, akinek a beceneve: Soap (szappan). Ő vele kell lőni a terroristákat. Vagy mégse? Nem, hiszen a játék 2+1 karaktert kecsektet nekünk, és ez nem választási lehetőség, ezt pályánként válthatja. 2+1=Soap és Jackson + Captain Price. Igen, jól hallottátok, a második vh-t is megjáró rozmárt is irányítani fogjuk, mégpedig a legélvezetesebb küldetésben, a sniper missziókban. Ilynekor Price visszaemlékezik. Chernobyl-ba megyünk, és itt csak meg kell néznünk a karakterünk, s társunk kivitelezését. Hát meg kell mondjam, gyönyörű :')


Na hol a társam?


A karaktermimikák, fegyverkinézetek, egyéb ilyen grafikai dolgok még a mai szemmel is gyönyörűek. Fegyverekben sem lesz hiány: az M4A1 Granadier-től kezdve az RPD-n át egész az R700-as mesterlövészig mindenünk lesz, és néha kapunk rakétavetőket, és hőkövetős rakétákat, lövöállásokat. Az egész játék úgy van kivitelezve, hogy ne legyen monoton. Tehát nem az lesz a feladatunk, hogy agyonlőjjünk mindenkit pályáról pályára, hanem ötletes dolgokat kell csinálni, megsemmisíteni, rejtőzni stb. Ezek között is a kedvencem volt, amikor repülőgépbe ültünk, és hőszenzorral segiteni kellett a földön harcoló egységeinknek. De felejthetetlen élmény volt az is, hogy repülőgépből gránátvetővel kellett lőni, vagy amikor visszaverjük az ellenséget, és egy lezuhant repcsi minigun-jával osztjuk ki őket.



A játékra ahol panaszkodni lehet, az nem más, mint a hossza. A sztorit 6-7 óra alatt simán ki lehet pörgetni normálon. Lehet játszani pontra is ezeket a pályákat, egy darabig élvezhető, de végül is semmit se változtat. Azonban, bizonyos pályákon találhatunk enemy intel-eket (laptop-okat), és ha mind a 30-at összegyűjtjük, számos bónuszt kapunk. Ezek között vannak a játékmódok és a segítők. A játékmódok különböző fizimiskába rakják a játékot, gondolok itt a fekete-fehérre, a szuper kontrasztra, a negatívra, nem meg a kedvencemre, a régi idők filmjei, ahol barnás a kép, és egy pianino játsza a háttérhangot, és nincs semmi más hang És a játéksegítők: a szönyegbomba, hogy tudd, hogyy biztosan meghalt az ellenség: ha meghal, autogumik esnek belőle, holtest sehol, na meg a végtelen lőszer.



Mindent összevetve:
A Call of Duty 4 Modern Warfare egy ígéretes darab, nagy atomerőmű sem kell neki, élvezhető és változatos játékmenetet biztosít számunkra, mindenképpen érdemes beszerezni!!! 96%