Nem most adták ki a filmet, de tegnap adták a HBO-n mondom megnézem mit adtak ki, úgyse láttam még.A film úgy kezdődik, hogy a hírekben bemondják, hogy megtaálták a rák ellenszerét, és senki se lett tőle rosszul. Ez 2009-ben mondták be. 2012, New York, mindent kezd benőni a fű, egy ember mégis él. Ő Robert Neville, egy tudós és egyben alezredes. Egy társa van, a kutyája, Sam. Éppen vadásznak őzekre, majd sötétedik... Haza kell menni... A szagunkat el kell fedni... Majd este Robert visszaemlékezik... 2009, New York, Robert családját kocsiba dugja szentestén, és mondja, hogy el kell menniük. A nő egyből tudja, hogy a vírus továbbfejlődött... Mostmár a levegőben is terjed... És valami ráugrik a kocsiablakra!



Na de mi is ez a vírus? Azt hitték hogy megtalálták a rák ellenszerét. Az emberek mutálódtak tőle. És a kutyák is. A fertőzöttek csak éjszaka jönnek elő, nem bírják az UV sugárzást. A kutyák csak a cseppfolyós (megharapásos) úton fertőződnek, az emberek azonban a levegőtől is megfertőződnek. Akkor Robert miért nem fertőzött? Ő valamiért immunis rá és a vérével próbálja megtalálni az ellenszert.



Az egész filmet nem szeretném elmondani, akkor miért néznétek meg? Kissebb dolgok: Találkozni fog egy nővel és egy fiúval, akik tudnak egy helyről ahol elvileg túlélők vannak. Robert ebben nem hisz. Időközben elfog egy fertőzöttet, akit valahogy meggyógyít, de a sok fertőzött mindjárt elkapja. Leszív egy kis vért és odaadja a nőnek. Berakja őket egy szűk helyre és ő egy gránáttal felrobbantja magát és a fertőzötteket. A nő elmegy a helyre, és tényleg vannak túlélők. Odaadja a flaskát és vége a filmnek.



Összegzés: A filmet leginkább a Penge trilógiához hasonlítanám, tehát azért érdemes megnézni, különösebben nem ijesztő, jó film, de van nála azért jobb is, mindenesetre egy próbát megér, nézzétek meg! 87%