A dolgok egyből rosszul kezdődnek...

A sztori kezdeténél egyből a végén találjuk magunkat, a 18. napnál tartunk és főhősünk kicsit gyilkol és bejátszás, egy emberrel beszélünk. Neki elmondunk mindent ami velünk történt ebben a 18 napban. Tehát az "első napunk" úgy kezdődik hogy vérző hassal fekszünk két doktor előtt egy helyen, akkor még nem tudjuk hogy hol vagyunk. Hirtelen felébredünk és kirohanunk az épületből. Egy katona mögött találjuk magunkat, és itt ismerjük meg a legfontosabb képességünket, a consume-ot. Ezzel bárkit magunkba szívhatunk, így megszerezhetjük alakját (mármint ha nem fertőzött) és egy életünk megnő. Ezt csináljuk a katonával is, és amint megvan, ránktörnek az emlékek. Pár katona észrevesz minket de mi egy a fizikát meghazudtoló ugrással átugrunk egy vasfüggönyön és már menekülőn is vagyunk.

A sztorit lelőni bűn...

A sztorit nem mesélem el, mert úgy felesleges a végigvitel, tehát tessék beszerezni, hogy a folytatást megtudd, inkább a hőselemeket mondom el. Ilyen sok van a játékban, mint például a falon ugyanolyan gyorsan futsz, mint a földön. Kioldható extrák százai várnak minket, mint például az ezernyi tüske a földből, a repülés, a fegyverkezelés... Van nekünk egy képességkörünk, ami pluszban upgrade-elhető különféle cuccokkal.

A képességkör elemei

Bal oldalról indulva az óramutató járásával ellentétesen:
Alex Mercer: Alex kinézetére vált.
Disguise: A magunkba szippantott ember alakja.
Shield: Alakunk bepáncélosodik egy fekete különleges anyagba, ami keményebb minden anyagnál, és így a felét se szenvedjük el a támadásoknak.
Shield: A bal kezünkben fortyog a trutyi, és amikor a bel kezünk felől lőnek akkor átváltozik egy pajzsá leredukálva minden életvesztést ami balról jön.
Infected vision: Ezzel a szemünk a fertőzött egyéneket sárgának mutatja.
Thermal vision: Ezzel a füstben, ködben is látunk akárkit, akármit.
Blade: A leghatásosabb fegyverünk, a jobb kezünk egy óriási karddá változik. Ez sebzi a legtöbbet.
Hammerfist: Mindkét kezünk vége óriásira nő. Ez akkor jó ha tankokat pusztítunk, másra azonban nem jó, túl lassan csapunk vele.
Claws: Mindkét kezünk végéből karmok jönnek ki, és így fel tudjuk szabdalni ellenfeleinket. Ezt érdemes használni emberek szörnyek ellen amíg meg nem szerezzük a blade-et.
Musclemass: Mindkét kezünk izmossá válik, ezzel erős és gyors ütéseket be tudunk vinni. Érdemes használni kisseb dolgok elpusztítására.
Whipfist: Jobb kezünket hosszúra ki tudjuk nyújtani ezzel távolabbról is elérve ellenfeleinket. Csak akkor érdemes használni ha sok fertőzöttet akarunk lecsapni egyszerre (akkor is csak ha megvan egy bizonyos upgrade) vagy ha be akarunk szálni egy helikopterbe.

Játék a játék után

Ha végigvittük és utána még memóriaszálakat vagy eventeket akarunk csinálni, vagy csak egyszerűen randalírozni a városban akkor arra is van módszer: Ha végigvittük free roam-ban lehet őrjöngeni És ha netán egy fokozaton végigtoltad és ugyanazon megint végigvinnéd, akkor használd a "nehézségiszint"+-t
Végső értékelés:

A egy igen stílusos és jól kidolgozott játék, nagyszerű sztorival. Azonban sok eleme nem tagadhatja le hogy úgy koppintotta másik játékból (youtube-on video is van róla, nem is egy). A Prototype hivatalos oldala is egész jóra sikeredett, ott megnézhetitek a képességeket. De hát értékelni is kell: 94% számomra, de mindenki nem ért velem egyet gondolom