Alan Johnson egy fogorvos, egy feleséggel és két gyerekkel, egy fiú és egy lány. Egy nap hazafelé jövet észreveszi az utcán Charlie Fineman-t, az egyetemi barátját, aki egyben szobatársa is volt. Utánakiált,de a férfi megy tovább. Másnap megint észreveszi, ekkor már oda is fut hozzá. Charlie eleinte nem emlékszik, hogy ki ő, azonban ő lesz az egyetlen barátja. Mint már mondtam, Charlie szörnyű kínokon megy át, és az agya erre úgy reagál, hogy nem beszél róla, és akor nem érzi a fájdalmat. Bármely csöppnyi kifejezés, ami erre vonatkozik és kész, Charlie teljesen ideges lesz, azt hiszi hogy terapeuta vagyunk, hogy segítsünk neki.A családja számára már eltűnt, ugyanis anyja apja meghalt, felesége és három gyermeke pedig a terrorkatasztrófában vesztette életét. Egyedül felesége anyja és apja van neki. Velük nem tartja a kapcsoltato, ilyenkor is feltörnek neki az emlékek.



Charlie lakásában egyből le kell venni a cipőt, és a konyhája 2 hetente fel van újítva. Mindennek jelentőssége van. Ugrunk egyet, (nem a film ugrik, hanem én, ezek most nem olyan fontosak), Charlie már kétszer hitte azt hogy Alan terapeuta, majd egy nap egy
direkt összefut egy "barátjával" aki terapeuta. Elmennek hárman egy kávézóban, ahol Charlie leleplezi egy nagyon okos taktikával, és csalódik barátjában, de még így is visszajön, mert ő az egyetlen barátja. Majd Charlie elmondja, hogy tényleg terapeutára van szüksége, de nagyon kis lépésekben. Alan ismer egyet (ő szerepelt már előbb is, de akkor annyira nem volt fontos), őhozzá elviszi Charlie-t, aki a 4. alkalomkor se akar beszélni a dologról, és elmondja, hogy így semmi értelme, nem pont neki, a terapeutának kell elmondania, de valakinek el kell. Majd Charlie kimegy az ajtón, és elmeséli Alan-nek hogy a családja milyen volt, mert ugye ezt Alan nem tudta. Ezen a napon este Charlie-nak előtör minden emléke, iszonyú szenvedésen megy át, s elővesz egy pisztolyt, amihez nincs tölténye. Így is talál módot. Kimegy este az utcára, bemegy egy boltba, és direkt úgy jön ki hogy rendőrök is lássák. Megáll az úttest közepén, és így egy taxi nem tud elmenni. A taxis kiszáll, és már nagyon dühös mire Charlie előkapja a pisztolyt. A két rendőr ugrik, és egyből szól az egyik egy oszlop mögül egy pisztoly társaságában hogy dobja el a fegyvert. Mondja hogy lelövi, és Charlie már kezd megkönnyebbüllni, csak a másik rendőr leteríti hátulról.



Charlie nem kerül börtönbe, azonban három napig intézetbe küldik. Majd azt akarják, hogy még egy évet bent töltsön. A bíróságon szó szerint óriási kínzást végeznek Charlie-n, de elmeit. A Charlie utolsó rokonai fognak dönteni. Nagy érveket fognak kapni. Charlie kinnmarad és elköltözik, mivel régebben is ott lakott a családjával, és ott már nem tud új életet kezdeni. Charlie a film végére belezúg egy nőbe, aki elég sok dolgot csinál a filmben is.



Végezetül: Három dolog volt ami spoiler-es, ezeket most leirom, spoilerben. Miért nincs Charlie-nak több barátja?
. Milért kellett mindig az ajtóban levetni a cipőt?
. Miért újítja fel ilyen gyakran a konyhát?
. A film nagyszerűen teljesített maga stílusában, nem is rövid, sok fordulattal egy minőségi filmet láttunk pár humorral(pl.:
. Mindent összevetve a film szerintem egy 96%-ot ér meg.