Létezik egy weboldal, melynek neve SuperSite for Windows, és ami arra specializálódott, hogy mindenféle titkos és megerősítésre váró anyagot közöljön le a Microsoft háza tájáról. Az oldal viszonylag megbízható, legalábbis ahhoz képest, hogy nem hivatalos információk terjesztése a célja, lévén többször találta már fején a szöget. Most egy újabb érdekességet leplezett le: az áprilisban bejelentésre kerülő Windows 9-et!

A portált üzemeltető Paul Thurrott szerint a redmondi cég az áprilisi BUILD szakmai konferencián leplezi le a Threshold kódnevű operációs rendszert, amit már nem Windows 8.2-nek hívnak majd, hanem Windows 9-nek -- a Microsoft nagyot csalódott a 8-as szériában, igyekszik elhatárolódni tőle, noha az eddigi tervek szerint a program nem veti el a csempés megoldást, ugyanis már tervezik az eddigi hibák nagy részét száműző Metro 2.0-s felületet. A Windows 9-ből tavasszal még nem lesz kipróbálható változat, ugyanis a tényleges fejlesztést április végén kezdik meg a Microsoftnál. Később természetesen érkezni fognak korai kiadások, három fázisban tervezik megjelentetni az operációs rendszert. A végleges, bolti változat 2015-ben érkezik.

A fentiek persze még nem nyertek megerősítést, a Microsoft hallgat, mint a sír, így kénytelenek vagyunk kivárni az áprilist, hogy megtudjuk, Paulnak most is igaza volt-e. Na, nem mintha a Windows 8 sikertelensége az ellenkezőjét sugallná: a már két éve kapható operációs rendszer még csak pár hete lépett túl a 10 százalékos piaci részesedés küszöbén, mindezt úgy, hogy a Microsoft nagy kegyesen egy kalap alá veszi a 8-at és a 8.1-et.

Windows csempe