Bár a nagy sikerű, és sci-fi-rajongó berkekben egy csapásra kultikus filmmé vált District 9 rendezője, Neill Blomkamp idén áprilisban még úgy nyilatkozott, hogy ha teljes kreatív kontrolt kapna, szívesen elkészítené a filmet, most azt mondja, nagyon jót tett a karrierjének, hogy nem ő áll a projekt élén. Hogy miért? Nos azért, mert ennek köszönhetően készülhetett el a District 9, ami minimális költséggel (30 millió dolláros büdzsével) valóságos kasszarobbantó volt (világszerte 210 millió dollár bevételt hozott).

„Az a szerencse, hogy Peter (Jackson) és Fran (Terri Tatchell) hagyták, hogy a Halo romjaiból felépíthessem a District 9-t. Ekkor tanultam meg bízni az ötleteimben. Ha a Halo megjelenik, sikeres vagy sem, semmit sem tanulok.” -- nyilatkozta Blomkamp az LA Times Hero Complexnek. A rendező tehetségébe való befektetés nem is volt hiábavaló, a District 9 hatalmas sikert aratott mind a közönség, mind a kritikusok körében, így Blomkampot el is árasztották a jobbnál jobb filmajánlatok. Ennek ellenére nem akar semmiféle franchise-on dolgozni, de nem azért, mert nem szeretne. Egyszerűen arról van szó, hogy nem akarja kiadni a kezéből a kreatív kontrolt.

„Elértem azt a pontot, amikor az ügynökségem, a WME már nem küld ilyen felkéréseket. Nem azért, mert én jobban értek ezekhez. Nagyon sok franchise van, amiből szeretném kivenni a részem. Az a baj, hogy ha beleegyezel ezekbe, kiadod az irányítást a kezedből, amire szükséged van a kreativitásod kiéléséhez.”

Ezért mondott le tehát Neill Blomkamp a Halo filmről, és odázta el a stúdió megint Master Chief mozivásznas debütálását -- de legalább sorozat lesz belőle az Xbox One kínálatában, amit nem más, mint Steven Spielberg jegyez majd. Hogy mennyire volt ez jó csere, annak csak az idő a megmondhatója, annak ellenére, hogy a tavalyi, a websorozatok világában egyenesen kiváló Halo 4: Forward Unto Dawn Emmy-jelölést kapott.

Alant a 2014-re datált Halo játék E3-on bemutatott előzetesét láthatjátok. Mozivásznon is ütős lenne, ha egyszer eljut oda Master Chief.

Halo (2014) -- Megjelenés: 2014 -- Gépigény: nincs