Az Electronic Arts feje, John Ricitiello az IndustryGamersnek adott interjújában beszélt 2011 jelentőségéről. Szerinte idén megtörik a jég, és az online terjesztett játékok megelőzik a dobozos kiadásokat.

"Ez év végére a digitális üzlet nagyobb lesz a dobozosnál. Számomra ez nem is kérdéses. Onnantól pedig lehetőségünk lesz rá, hogy a dobozos tartalmakat darabokban értékesítsük, mikrotranzakciós modellek alapján. Elég megnézni, mit csinált a Tribune a Lord of the Rings Online-nal. Mialatt azon agyalok, hogy a bevételük nagy része az a 15 dollár, amit a játékosok a prémium anyagért fizetnek, egy csomó ember frissíti a profilját. Az, hogy szerintem ez a 15 dolcsi nem a legjobb üzlet, már más lapra tartozik. Úgy vélem, ezek az üzleti modellek meg fogják találni a saját útjukat a játékiparban."

Akár jó nekünk ez a digitális világ, akár nem, azért el kell fogadni, hogy például a Steam ünnepi akcióihoz fogható leárazásokkal a boltokban a büdös életben nem fogunk találkozni. A dobozos kiadások pedig bár régen szépek voltak, manapság nem többek egy lapos kis DVD-toknál. Tisztelet a gyűjtői kivételeknek...