A Call of Duty epizódjai a második világháborúban játszódtak hajdanán (Call of Duty 1-3, World at War), majd jött a Black Opsszal a hidegháború, aztán a jelenkor a Modern Warfare-szériával és a Ghosts-szal, utána a közeljövő az Advanced Warfare-ral és a Black Ops 2-3-mal, és idén novemberben már a távolabbi jövőbe lépünk az Infinite Warfare-ral.

Sokaknak pont ebből lett elege, mert szerintük a lézerfegyverek, robotok, exoskeletonok és pláne az űrhajók nem valóak egy Call of Duty-ba. És talán pont ezért fogadta sokkal nagyobb érdeklődés a Battlefield 1-et, ami gyökereihez visszakanyarodva újra egy világháborút választott színteréül. Nos, úgy tűnik, az Activision is visszatér a jövőből, legalábbis, ha igaz a legújabb pletyka.

Ugyanis felröppent a hír, hogy a 2017-es, a Sledgehammer Games műhelyében készülő etap a vietnami háborúban fog játszódni. A pletyka nem is áll amúgy távol a valóság talajától, ugyanis a Sledgehammer anno, még 2009 táján egy Dead Space-szerű jelenetekkel operáló, TPS Call of Duty-n dolgozott (állítólag az alcíme, vagy legalábbis a munkacíme Fog of War volt), ami a vietnami háborúba invitált volna minket, Kambodzsába.

Ezt az Activision végül lefújta, ezután kezdtek az Advanced Warfare-on dolgozni, de Glen Schofield, a Sledgehammer vezetője 2014-ben azt találta mondani, hogy szívesen elkészítenék a vietnami háborús Call of Duty-t. És ki tudja, lehet, hogy megkapták rá az engedélyt, és 2017-ben az űr helyett a dzsungeleket járhatjuk. Nektek tetszene egy vietnami háborús, talán TPS-ként megjelenő Call of Duty?

call-of-duty-sledgehammer-vietnam-cancelled-concept-1.jpg

Koncepciórajz a törölt vietnamban játszódó Call of Duty-ról