Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Electronic Arts részvényei mélyrepülésbe kezdtek, bár még így is jól áll a szénájuk a tavalyi évhez képest. Most a CNBC jelentése alapján az előző hónaphoz képest 8,5%-kal alacsonyabb áron mérik a cég értékpapírjait, ami pénzben mintegy 3.1 milliárd dollár veszteséget jelent. Ezzel párhuzamosan a konkurens 2K és Activision-Blizzard részvényei viszont hasznot húznak, előbbi 5%, utóbbi 0.7% növekedést ért el a tőzsdén.

A Star Wars Battlefront 2 gyenge rajtjára adott rajongói, majd az ezt követő befektetői válasz talán észhez téríti a kiadókat és felhagynak a mikrotranzakciós modelljükkel, melyre a tervek szerint hosszú távon rendezkednének be. Talán hiú ábránd azt remélni, hogy megszabadulunk a lootboxoktól, melyek valószínűleg még egy jó darabig a játékipar részét képezik majd, főleg, ha továbbra is súlyos dollármilliókat költünk rájuk.

electronic-arts-logo3.jpg

Játékról készült, minden részletre kiterjedő 6 oldalas tesztünket hamarosan olvashatjátok a decemberi PC Guru magazinban.