• Lehet, hogy kampányt is kap a Star Wars Battlefront 2
  • Az EA szerint fontos a tartalom változatossága
  • Javítanák az első Battlefront legnagyobb hiányosságát
  • A Battlefront 2 jövőre jelenik meg

Pont egy hete tudtuk meg, hogy jövőre még megjelenik a Star Wars: Battlefront 2, ami nagyobb és jobb világokat mutat be, sőt, már az új filmekből is kapunk tartalmakat. Na de, mi a helyzet a kampánnyal, amit olyan sokan hiányoltak az aktuális játékból? Lehetséges, hogy ez sem marad ki!

Az EA gazdasági konferenciáján az EA Studios vezetője, Patrick Soderlund magyarázta el, hogy ha egy lövölde igazán nagyra akar törni, akkor multiplayer ÉS singleplayer módot is kínálnia kell, mégpedig azért, mert a szólista módozat segít beleszokni az irányításba, mielőtt a gamer online próbálná ki magát.

„A tartalom mennyisége és változatossága egyre fontosabb. Egy olyan helyzetben, amikor 60 dollárt kérünk előre, és szeretnénk, ha a játékosok sokáig velünk maradnának, a tartalom fontos.”

Ezek után felmerül a kérdés: ha az EA tényleg így gondolja, akkor a Battlefrontból miért hiányzott a kampány. A válasz erre nagyon egyszerű, és sokan már ki is találták. Szimplán üzleti okok állnak mögötte, az EA ugyanis így garantálta azt, hogy a DICE el tudjon készülni a programmal, mire a Star Wars 7 a mozikba kerül -- és igazuk is lett. A film nagy siker lett, aminek farvizén a Battlefront is jól teljesített, hiszen 14 millió példányt szállítottak ki a boltokba.

Persze, az értékelések már nem voltak ilyen jók, a jelenlegi 75%-os átlag körül mozgó verdikttel pedig egyáltalán nem elégedett a kiadó. Soderlund azt mondta ezen javítani fognak, vagyis számíthatunk arra, hogy a Battlefront 2-ben már rendes kampány is lesz.

Az ott egy singleplayer mód?