• Néhány napja már bármikor szabadon megváltoztathatjuk a nevünket a Battle.neten.
  • A Blizzard olyannyira belelendült a nevek lecserélésének lehetőségébe, hogy maga a Battle.net szolgáltatás is új nevet kap.

A Battle.net megnevezést levedlő rendszer ettől fogva a nem túl fantáziadús Blizzard tech nevet fogja viselni. A Blizzard a Battle.net rendszer nevének megváltoztatását azzal indokolja, hogy a játékosok egy részét összezavarta a név, mivel az nem éreztette kellően a felhasználóval, hogy ő épp egy Blizzard szolgáltatást használ. Így a módosítás annak reményében történt, hogy általa a felhasználók a megnevezett videojátékos-szolgáltatásra nem egy Blizzardtól teljesen elkülönülő identitásként fognak gondolni.

Korábban nagyon hasonló lépést láthattunk az Electronic Arts részéről. Akkor az Origin fiók elnevezést változtatták EA Account kifejezésre, ez minden bizonnyal a Blizzard meglátásaival megegyező okból történt. Személyes véleményem szerint az indok nem teljesen értelmetlen, de ezt a lépést szükségtelennek érzem. A Valve nevéhez fűződő, rendkívül népszerű Steam sem érezte eddig szükségét egy, a készítőkkel koherensebb kapcsolatban álló megnevezésnek, hisz egy ilyen híres csapatnak nincs szüksége ehhez hasonló olcsó reklámra. A témában érdekelt, kíváncsi felhasználók az említett kapcsolatról pedig enélkül is könnyedén tudomást szereznek.

A nevek egységesítése ezzel még nem ért véget, a Blizzard Streaming, Voice és Tech szolgáltatások után még több, valószínűleg hasonlóan kreatív nevet tartogató változtatás van úton.

battlenet.jpg