Tudjuk, tudjuk, mostanában a csapból is a Fallout folyik (mondjuk nem véletlenül), de nem volt ez mindig így. Az első két rész megjelenése után ugyanis tetszhalott állapotba került a sorozat, legalábbis 2007-ig, amikor a Bethesda megvette a jogokat, és bejelentette a Fallout 3-at. Ez viszont olyannyira kicsapta a biztosítékot egy-két rajongónál, hogy halálos fenyegetéseket kezdtek küldözgetni az új fejlesztőknek.

Egy friss videóban a Fallout 3 és 4 lényeiért felelős egykori Bethesda fejlesztő, Jonah Lobe mesélt a szörnyek tervezéséről (pl. arról, hogy a Fallout 4 mirelurkjait a droidikák ihlették). A modern Deathclaw alkotója a videóban kitér arra a toxikus fogadtatásra is, amiben a cég részesült a Fallout jogok megvásárlása miatt.

"Amikor bejelentették, hogy a Bethesda átveszi a Fallout sorozat útjának egyengetését, sok volt az izgalom, a lelkesedés, és a halálos fenyegetés is(...) Tudom ez most meglep, hogy nem minden gamer csodálatos személyiség. És a Falloutnak - már elnézést a megfogalmazásért - de bőven kijutott ilyen rajongókból. Ez a kicsi, de annál hangosabb közösség úgy vélte, hogy a sorozat feltámasztásával kapcsolatos tervünk egész egyszerűen szentségtörés. Akkor először az életben a Bethesdának fel kellett vennie egy biztonsági őrt."

Minderre egy másik korábbi Bethesda fejlesztő is reagált, ő ezt írta:

"Tényleg voltak halálos fenyegetések. Egyik reggel korábban mentem be az irodába, és épp zümmögött a fax. Megnéztem mi az (ki a franc faxol egy játékstúdiónak?) és egy firkantott üzenet volt: "elvágjuk a torkotokat". Bárcsak megtartottam volna." 

Azért ez durva... Ti mit gondoltok egyébként a Bethesda-féle Fallout játékokról?