• Október 30-án debütál Steven Knight Engedetlen hősök című háborús minisorozata az HBO Maxen
  • 1941-ben ellentmondásos lázadó alakokból verbuvált brit osztag lép az ellenséges vonalak mögé

Mielőtt megkapná mozifilmes fináléját a Netflix Cillian Murphy főszereplésével futott gengsztersorozata, a Birmingham bandája (Peaky Blinders), Steven Knight újabb hasonló hangvételű szériát írt, amit ezúttal a Kígyó című pszichothrillerrel ismertté vált Tom Shankland rendez. Az Engedetlen hősök (SAS Rogue Heroes) hat epizódon keresztül mutatja be, hogyan jött létre a brit Különleges Szolgálat, vagyis a SAS a második világháború fojtogató időszakában.

1941-ben járunk, a háború még németek uralta időszakában. David Stirling épp kórházban lábadozik és unatkozik, ezért kidolgoz egy újszerű tervet. A korabeli hadviselés szabályaival szemben apró csapatot küldene az ellenséges vonalak mögé, hogy súlyos pusztítást végezzenek az ellenfél hátországában. Bár különítményét ellentmondásos lázadó alakokból, mintsem katonákból szervezi meg, engedélyt kap a titkos akcióra.

634fbc80e7e7fthumbnail.jpg
(A kép forrása: HBO)

Tarantino Becstelen brigantykja vagy olyan klasszikusabb háborús thrillerek alapján, mint a Kémek a sasfészekben és a Kelly hősei, az ellenséges területekre küldött elitosztag kalandja izgalmasnak ígérkezik. Egy rövidke előzetes már érkezett is az Engedetlen hősökhöz. A Ben Macintyre bestsellerét adaptáló BBC-s minisorozat hazánkban az HBO Max műsorán debütál majd október 30-án.