• A Blizzard azonnal bannolja azt, akit csaláson kapnak
  • Ha visszatér egy második játékkal, újra kipenderítik
  • Ha egy harmadikkal is próbálkozik, megint repül
  • A VPN hatástalan
  • Több ezer embert hajítottak már ki

A Blizzard a múlt hónapban letette a nagyesküt, hogy nem lesznek elnézőek az Overwatch csalóival szemben, és ezt bizony maximálisan tartják. Nincs pardon, elnézés, második esély, aki csal, az bizony bannolásra kerül. Olyannyira tartják magukat ehhez, hogy néhány nappal a játék indulása után már több ezer embert hajítottak ki. Kínában a partnerükkel, a NetEase-sel karöltve 1572 embert dobtak ki az Overwatch-ból, de még a csalók nevét is tiltólistára tették.

A minap pedig nem csak egy bannolási hullám söpört végig a cheat programokat használók körében, de a Blizzard le is állította a hitelesítő szervereket, amíg rájönnek, hogy tudják a játékosok megkerülni a biztonsági intézkedéseket.

Mindemellett a PC Gamer jelentése szerint a Blizzard nem is csak egyszer bannolja a csalókat. Ha visszatérnének, miután vettek egy második játékot, újra repülnek. Sőt, néhány felhasználó bepróbálkozott egy harmadik példánnyal is, de ez sem volt elég, a fejlesztők megint kitették a szűrüket, 24 órán belül.

A Blizzard üzenete egyértelmű: játssz becsületesen, és jóban leszünk, ha csalsz, neked végérvényesen lőttek. És ez alól a VPN sem ment meg, mert sok bannolt játékos jelentette, hogy az alatt is kiszúrták őket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!