Nem sokkal az áprilisi megjelenés után a Block N Load üzleti modellt váltott. Az eddig fizetős program, immáron free-to-play, így bárki kipróbálhatja azt, hogy milyen a Minecraft és a Team Fortress 2 keverékeként jellemezhető online lövölde.

A váltást a játékosoknak köszönhetjük, akik már a béta óta győzködték erről a fejlesztőket, akik most be is adták a derekukat. A Jagex persze figyelt arra, hogy a free-to-play valójában pay-to-win legyen, így gondoskodtak arról, hogy semmi olyat ne lehessen pénzért megvenni, ami előnyt jelent a mérkőzések során. Ez alatt a perkeket értik (ezek az Offensive, a Defensive és a Hero kategóriákba esnek), amiket innentől kezdve a meccsek illetve a kihívások teljesítésével, valamint szintlépéssel gyűjtögetett arannyal lehet feloldani, mással nem. Az egyetlen dolog, amire a pénzünket elkölthetjük, az a kozmetikai elemek, illetve további hősök feloldása -- erre a platinát használjuk.

A váltással a fejlesztők lenullázták az elért szinteket, amit azzal magyaráznak, hogy az átdolgozott Hero és Player szintlépés (nincs többé Player Score, XP van helyette), valamint a perkek rendszere ezt indokolttá teszi. Kárpótlásképpen a meglévő játékosok kilenc hőst kapnak, valamint minden olyan skint, amit elérhettek volna. Ezen kívül egy új, hatékonyabb matchmaking is bevezetésre került és három új hős is érkezett. További részletek a Steamen.