A Codemasters úgy ígérte, hogy holnap bejelenti az új, az eredeti Colin McRae Rally sorozattal kapcsolatos projektjét, ám a cég nem várta meg a csütörtököt, és már most lerántotta a leplet, aminek nehezen leplezhető csalódottság lett a vége. A brit cég ugyanis nem egy felújított HD kiadást készített, s nem is egy régi vágású folytatás jön, hanem a csodálatos Colin McRae Rally 2.0-t írták át iOS platformra.

Az iPhone-ra és iPadre érkező játék többé-kevésbé azt nyújtja, mint az eredeti alkotás, csak éppen kicsiben. Játékosokként összesen négy, a jó öreg fizikával életre keltett autó közül választhatunk, ezek a Subaru Impreza, a Mitsubishi Lancer Evolution VI, a Lancia Stratos és Colin McRae Ford Focus. A járgányokkal 13 raliszakaszon (a navigátor Nicky Grist lesz), összesen 130 kilométernyi távot tehetünk meg Ausztráliától kezdve Görögországon át Korzikáig. A játékmódok terén egyszerű versenyek, ralik és a teljes bajnokság vár minket, multiplayer mód híján azonban csak a globális eredménytáblán versenyezhetünk a többi játékossal.

A Codemasters az iOS Colin McRae Rally bejelentésével együtt rögtön elérhetővé is tette a programot, mely az iTunes kínálatában 6,5 dollár ellenében szerezhető be a kompatibilis eszközökre.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Colin McRae Rally (iOS) -- Megjelenés: 2013. június 26. -- Gépigény: nincs