A Konami és Kodzsima Hideo közötti együttműködés megszünte után mindkét fél egymástól teljesen eltérő utakat kezdett el járni. A Konami egy régi sorozatát önmagától teljesen elidegenedő, trendeket meglovagló módon próbálja folytatni. Kodzsima ellenben inkább egy megújulást hozó akciójátékon, a Death Stranding névre hallgató programon dolgozik.

Míg a játékosok a Konami Metal Gear Survive játékát nem igazán szeretik, addig a forradalom lehetőségét nem ok nélkül tartogató Death Strandinget kitűnő lelkesédessel várják. Sajnos még mindig keveset tudunk a programról, de azért már legalább a megjelenés időpontjáról lehet némi fogalmunk, köszönhetően Kodzsima félreértelmezhetetlen utalásainak.

Kodzsima elhintette, hogy a hőn áhított megjelenés még az olimpia előtt esedékes, sőt, kicsit tovább szűkítette a kört azzal, hogy említése szerint még az Akira című film történetének időpontját megelőzően, avagy még 2019 előtt kiadásra kerül a játék. Cseles, nagyon cseles.

Ráadásul egyéb részleteket is megemlített, viszont szerencsére ezúttal a köntörfalazást teljesen háttérbe szorította.

Kiderült, hogy a program szerves része lesz egy női főszereplő is, és még mindig keresik a legalkalmasabb illetőt az említett szerepre. Továbbá egy egyedi multiplayer módra is számíthatunk, valami olyanra, ami különbözni fog mindentől, amit korábban a többjátékos módokban láthattunk.

A Death Stranding megjelenése PS4 és PC platformokra várható.