• Nem ad ki több játékot a Disney Interactive
  • Helyette más kiadóknak fog licencelni a cég
  • Több száz embert rúgtak ki
  • Törölték a Dinsey Infinityt

Nem foglalkozik többet játékkiadással a Disney, jelentette be a kiadó. A vállalat néhány napja hozta nyilvánosságra az előző pénzügyi év eredményeit, ezek tükrében pedig leállították a Disney Infinity-játékok gyártását, valamint a sorozatért felelős stúdiót is bezárták -- ez 300 dolgozó munkahelyének elvesztésével járt.

Akkor még nem volt teljesen egyértelmű, hogy mi lesz a Dinsey Interactive sorsa, mostanra viszont biztossá vált, hogy a korábban megannyi játékot piacra dobó kiadó csupán licenceléssel fog foglalkozni a jövőben. Ez annyit tesz, hogy házon belül kiadott Disney-címek nem lesznek többé, helyettük más-más kiadók fogják megjelentetni a vállalatóriás szellemi tulajdonait (karakterek, világok stb.) szerepeltető programokat.

Jó példa az új modellre a Star Wars: a Disney által 2012-ben felvásárolt űropera-univerzum saját játékai a Disney engedélyével készülnek, de az Electronic Arts gyártja őket -- legutóbb a Star Wars: Battlefront jelent meg tőlük, és már készül a folytatás, amit évente újabb Star Wars-játék követ majd.

Hasonló rendszerre számíthatunk tehát a Marvel-címek és egyéb Disney-tulajdonok esetében is (azt mondjuk még nem tudni, hogy ezek felett melyik kiadók bábáskodnak majd).