• A Ubisoft jelentős nyereséggel zárta a 2016-os pénzügyi évét az FPS műfajban elért sikereinek köszönhetően
  • A Far Cry: Primal és a The Division rekordot döntöttek februárban
  • A The Division elérte a 9,5 millió regisztrált felhasználót
  • A Rainbow Six: Siege-nek megjelenése után 4 hónappal is sok látogatója volt

Yves Guillemont, a Ubisoft társalapítójának nyilatkozata szerint a The Division és a Far Cry: Primal volt minden idők legjobban teljesítő februári játékmegjelenése, majd hozzátette, hogy mindkét cím az elvárásaikon felül teljesített.

A Divisonnek jelenleg 9,5 millió regisztrált felhasználója van, az aktív játékosok legalább napi 3 órát játszanak átlagosan, és a Season Pass rendszer is kedvezően alakul. Ezen sikereinknek köszönhetően a vállalat digitális részlege túlteljesítette a pénzügyi évre kitűzött céljaikat, ami pozitív hatással volt a cég jövedelmezőségére – mondta beszédében Guillemont.

Továbbá hozzátette, hogy sikerült jelentősen megnövelni az általuk birtokolt játéksorozatok közönségszámait is, például a Far Cry-sorozatnak megháromszorozódott, míg a Rainbow Six esetében duplájára emelkedett az érdeklődők száma. Ezenfelül a Rainbow Six: Siege nemcsak, hogy megduplázta a közönségét, de megtöbbszöröződött e rajongói tábor aktivitása, amely minden nap elérte legalább a 60%-ot a megjelenést követő negyedik hónapig. A Ubisoft szerint ez kitűnő példa arra, hogy egy jól megtervezett többjátékos mód milyen megtartó erővel bír egy FPS játék esetében.

Ezek után pedig azt hiszem, hogy az Ubisoft kevésbé gondterhelt azzal kapcsolatban, hogy a nem éppen tökéletes The Division jövője minként fog alakulni. Egyébként ti játszotok még vele?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!