• Nagyon nehéz, szinte lehetetlen lesz feltörni a Far Cry: Primalt és a Rise of the Tomb Raidert
  • Mind a kettő a rettegett Denuvót használja
  • Egyre több kiadó alkalmazza a védelmet
  • A 3DM cracker csoport szerint két éven belül eltűnnek a kalózjátékok

Az év elején az egyik leghíresebb cracker csoport, a 3DM azt jósolta, hogy két éven belül eltűnhetnek a kalózjátékok, azért, mert a Denuvo megoldása olyan hatékonynak bizonyult, hogy csak nagy erőfeszítések árán képesek megkerülni -- a csoport vezetője úgy látja, hogy ha nem változik semmi, akkor hamarosan lehúzhatják a rolót, mindenki mehet a boltba megvenni a játékot, ha nagyon akarja.

A Denuvo a kipróbált másolásvédelmi megoldások mellett, azokkal párhuzamosan védelmezi a játékokat, és komoly fejtörést okozott a kalózoknak, akik a Dragon Age: Inquisitiont, a FIFA 16-ot vagy a Just Cause 3-at akarták meglovasítani -- hamarosan pedig két újabb játékot lesz szinte lehetetlen ellopni.

A FAR CRY: PRIMAL ÉS A RISE OF THE TOMB RAIDER IS A DENUVÓT HASZNÁLJA.

A Far Cry: Primal végfelhasználói nyilatkozatában szó szerint említik a másolásvédelmi programot, és habár a Rise of the Tomb Raider esetében ilyen konkrét bizonyítékunk nincs, a Denuvo elnökének kezében lévő felhőszolgáltatás, a Codefusion oldalán feltűnt a játék logója, illetve tekintve azt, hogy a Square Enix egy másik nagy játéka, a Just Cause 3 is ezt használta, nyugodtan biztosra mehetünk a dologban.

NE KERESSÉTEK TEHÁT ELSŐ NAP A TORRENTOLDALAKON SE A FAR CRY: PRIMALT, SE A RISE OF THE TOMB RAIDERT.

Nem lesz ott egyik sem, az ausztriai cég terméke ugyanis kifogott a kalózokon, bár hozzá kell tenni, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy valamilyen módot találjanak a védelem kiiktatására, csak lassan és nehézkesen haladnak. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Eközben persze újabb és újabb helyeken bukkan fel a program: a CrackStatus subredditen egyre több nyomot ásnak elő arról, hogy a nagy kiadók közül a Square Enix, a WB Games, az EA, a Ubisoft és a Konami is használja a Denuvót -- elvileg a The Division védelmére is bevetik, sőt, azt is rebesgetik, hogy a Ubisoft széles körben fogja alkalmazni.

A kiadóknak tehát úgy látszik, megéri a program beépítése, annak ellenére, hogy viszonylag magas árat kér a Denuvo, illetve felmerült az is, hogy a játékok teljesítményével is probléma akad (Denuvo van a Lords of the Fallenben, a Batman: Arkham Knightban és a Just Cause 3-ban is), a gyártó azonban ezt cáfolta.

Ez volna akkor a vég kezdete a kalózjátékok számára?