• Tavaly Peter Moore azt nyilatkozta, minimálisra csökkentik a kézikonzolok támogatását
  • Ez mára megváltozott
  • A FIFA 16 kihagyja idén a PS Vita, Nintendo 3DS, Wii U platformokat

A pár nappal ezelőtt bejelentett FIFA 16 idén kihagyja a kézikonzolokat, és Wii U-ra sem fog megjelenni, közölte egy EA illetékes. „Nem lesz PS Vita és Nintendo 3DS verzió sem. Ami a mobilplatformokat illeti, jelenleg nincs közölnivalónk, de biztosak lehettek benne, hogy amint van valami hírünk, megosztjuk veletek.” 

Az előző évben Peter Moore, az EA napi ügyekért felelős vezetője még azt nyilatkozta, hogy a kézikonzolok támogatását minimálisra lecsökkentik, de támogatni fogják, mivel a cég az újgenerációs platformokra (PS4 és Xbox One) kíván koncentrálni. Azonban mára megváltozott a helyzet.

Támogatni akartuk ezeket a platformokat. Azonban sajnos a források végesek, és vannak olyan csapatok, amelyek azt mondják: úgy gondoljuk, hogy két-három éven belül csak ezeken a konzolokon (PS4, XO) fognak az emberek játékokat fogyasztani. Aztán látod, hogy mit érnek el a fejlesztők az okostelefonokon és a tableteken. Néha a stratégia nem arról szól, hogy mit akarsz csinálni, vagy mit nem akarsz csinálni, és ilyenkor néhány kemény döntést meg kell hozni. Már vannak terveink a 2017-es, 2018-as pénzügyi évre is. Gondolod, hogy a PS Vita vagy a Nintendo 3DS jelen lesz még akkor bármilyen formában is?”

Nem túl szívderítő kilátások, az biztos. A PS Vita egyre lejjebb süllyed, a Nintendo 3DS-re azonban még mindig jelennek meg jó játékok, így az talán még létezni fog 2017-ben. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!