A Borderlands 2 még friss meleg, de a Gearbox nem pihen, és már most azon agyalnak a cégnél, hogy mikkel lehetne teljesebbé tenni a Borderlands 3-at. A Revision3 interjút készített a játék sztorijáért felelős Anthony Burchcsel, aki állítja, hogy sok ötletnek előmelegített helye van a harmadik felvonásban.

A Gearbox már most a Borderlands 3-at tervezi

"Van pár, egyelőre még kiforratlan ötletem a Borderlands 3-hoz, melyeket, reméljük, egyszer ti is megismerhettek. Az a helyzet, hogy a játékkészítés világában minden képlékeny, a dolgok folyton változnak. Szóval a helyzet az, hogy akaratlagosan sem lehetsz túl konkrét, hisz beüthet, hogy »Hű a francba, gyorsan ki kell írnom magam ebből a veremből, melyre azt hittem két éve, hogy király ötlet lesz!«. Simán visszamennék az időben, hogy felpofozzam magam pár hülye ötlet miatt."
-- mondta Burch.

A Borderlands annak idején nagy siker volt, a második rész pedig előreláthatóan megismétli elődje eladási bravúrjait. Ebből kifolyólag a 2K-nek muszáj lesz finanszírozni a harmadik részt, melyet minden bizonnyal 2014-ben vagy 2015-ben kaphatunk a kezünkbe.