Hiába közeleg a külső nézetes akciójáték tavasz végére, nyár elejére ígért premiere, a 2015-ös E3 során bejelentett Xbox One-exkluzív ReCore-ról eddig sok konkrétumot nem tudtunk meg. Most sem az Inafune Keidzsi (Mega Man) és a Mark Pacini (Metroid Prime) által vezetett fejlesztőcsapat szószátyárkodott, hanem egy a New York Times által a női videojáték főhősökről készült összeállításban árulta el Joseph Staten, hogy ő is részt vesz a ReCore történetének megírásában, melyben a program főszereplője, Joule egy Far Eden nevű sivatagos bolygón küzd az emberiség túléléséért az uralkodó gyilkos robotokkal szemben hűséges mechanikus társának segítségével.  

„A hősiesség nem a férfi karakterek monopóliuma. Joule ennek a szemléletnek az emblematikus megtestesítője, és reményeink szerint megállja majd helyét a férfi hősökkel telített piacon is.” – nyilatkozta Staten.

A korábban a Bungie alkalmazottjaként a Destiny átvezető videóit dirigáló, illetőleg a Halo 3: ODST sztoriját jegyző szakember ezzel egy több éve leleplezésre váró titokról lebbentette fel a fátylat, hiszen senki nem tudta, hogy Staten valójában min dolgozik mióta 2013 vége felé a Microsoft Studios-hoz igazolt. Ennél többet azonban ő sem árult el a Metroid és a The Legend of Zelda sorozatok által inspirált ReCore-ról, mely hétpecsétes titokként formálódik a Comcept és Armature Studios műhelyében.