A Nintendóra rájár a rúd mostanában. A japán konzolgyártó bejelentette, hogy hatalmasat bukott a Wii U-val, Ivata Szatoru cégelnök pedig jelenleg is a befektetőkkel küzd, azok ugyanis úgy vélik, jobb lenne, ha Ivata minél hamarabb távozna a cég éléről. Ha pedig ez még mind nem lenne elég csapás, a tavaly elhunyt Jamaucsi Hirosi rokonai, azaz a Nintendót alapító család állítólag holnap eladja saját Nintendo részvényeit, mert egyre jobban elértéktelenednek.

A Bloomberg szerint 1,1 milliárd dollár értékben vásárol vissza részvényeket a Nintendo -- ez összesen 9,5 millió részvényt jelent! Azt senki sem tudja, hogy a Jamaucsik mennyit adnak el és mennyiért, szándékukat viszont a Nintendo szóvivő Minagava Jaszuhiró is megerősítette.

Érdemes tudni egyébként, hogy a nagy N egyelőre nem fog bedőlni akkor sem, ha a Wii U gyártását leállítják és a pletykáknak megfelelően új konzollal jelentkeznek, ugyanis a cég bankszámláján összesen 8,6 milliárd dollár (közel kétbillió forint) nyugszik, adósság nélkül.