A LOKA – League of Keepers Allysium egy online lövölde, amit egy független csapat, a VRS Production hegesztget. A játékban egy zsoldost alakíthatunk, aki egy olyan világban háborúzhat, ahol emberek harcolnak az Allysium nevű MI ellen, amelynek gyártója a világ ura lett és káoszba döntötte azt (nagyon eredeti). A program jelenleg korai hozzáférésben van a Steamen.

A LOKA nem mutat semmi újat a többi online lövöldözéshez képest, a célunk itt is csupán annyi, hogy a kinyúvasztott ellenfelekért cserébe leakasztott pénzből helyrepofozzuk felszerelésünket, fejlesszük azt vagy újat vegyünk. Valószínűleg nagyon fel sem figyeltünk volna rá, ha nem tesznek meg egy olyan lépést, amiért nemrégiben a Warnert keresztre feszítették.

Redditen robbant ki az ügy. Történt ugyanis, hogy a VRS production in-game pénzt és bónuszokat ajánlott fel azoknak, akik pozitívan értékelik a játékot a Steamen. A manőver a következő: első lépésként a játékban be kell lépnek a Lobby-ba, ahol láthatjuk a bónuszainkat. Itt egy kis ablakba beírjuk, hogy TEST, és bumm, máris a tesztelők közé tartozunk. Ezzel még nincs is semmi gond.

Az etikailag megkérdőjelezhető lépés ezután jön. A Get Bonus ablakra rábökve ugyanis a Steamre ugrunk, ahol – most idézem a készítőket – „pozitív értékelést kell hagynod, majd visszatérned a játékba. Ekkor megkapod az in-game pénzt és egy random tárgyat. Kérünk, jelentsetek bármilyen problémát.”Hát, van itt egy gerinctelen probléma, amit jelenteni kéne. Még "viccesebbé" teszi a helyzetet az, hogy a lent is látható instrukciók alatt a Steam-ablakban azt az üzenetet hagyták, hogy „bármi, ami a szívünkből szól”. Aha, bármi, ami pozitív… 

loka-league-of-keepers-allysium-positive.jpg

A VRS Production húzását azóta jelentették a Steam szakijainak, és nem meglepő módon, a LOKA – League of Keepers Allysium bolti oldalán el is tűnt a vásárlás gombja.