A The Last of Us nagy sikere után nem is kérdéses az, hogy lesz folytatás, ám erről eddig csak utalásokat hallottunk (Nolan North kotyogta el, illetve a fejlesztők nemrég első részként hivatkoztak a TLoU-ra), konkrét bejelentést még nem. Nos, ez azért van, mert még nincs mit bejelenteni.

A játék kreatív direktora, Neil Druckmann az Official PlayStation Magazine-nak adott interjújában öntött tiszta vizet a pohárba, és elmondta, hogy a csapat jelenleg az Uncharted 4-re fordítja az idejét, miközben különböző prototípusok készülnek a következő játékaikhoz, köztük a The Last of Us 2-höz is. A folytatás tehát a szó legszorosabb értelmében készül, de ezt még nem nevezhetjük rendes bejelentésnek, e mellett ugyanis más projektek is körvonalazódnak, és még nem született meg a döntés arról, hogy min dolgozzanak a jövőben.

„Bruce Straley és én sokat agyaltunk a The Last of Us 2-n, azon, hogy új karakterekkel készüljön, vagy visszatérjen-e Joel and Ellie, de volt egy sci-fi játékunk és egy fantasy játékunk is. Ehhez mind készült egy-egy prototípus, de amint kezdtük leszűkíteni a lehetőségeinket, jött az Uncharted 4.” -- mondta Druckmann és hozzátette, hogy Northnak végül is igaza volt, tényleg dolgoznak valamin, de hogy pontosan min, azt még ők sem tudják, ez majd csak hónapokkal az Uncharted 4 elkészülte után derül ki.