Reggie Fils-Aime, az amerikai Nintendo elnöke a wirednek adott friss interjúban kifejtette, hogy „legbelül” a Nintendo új hibrid masinája egy otthoni konzol, amit akár utazásra is magaddal vihetsz és használhatsz. Továbbá az is kiderült, hogy Switch pontosan ezért nem fogja kiszorítani a piacról az elsődlegesen hordozható konzolként funkcionáló 3DS készüléküket. Tehát a Nintendo Switch gyakorlatilag egy olyan otthoni konzol, aminek az sem jelent akadályt, hogy időnként hordozható konzolként használjuk. Míg a 3DS eleve egy hordozható konzol, amit szinte állandóan magunknál tarhatunk és használhatunk. Szóval mindkét gépnek lesz helye a Nintendo új elképzeléseiben.

„A 3DS előtt hosszú élettartam áll. Már több olyan játékot is bejelentettünk rá, amik még az első idei negyedévekben meg fognak jelenni. Számos nagyobb játék érkezni fog rá. És úgy látjuk, hogy a Nintendo 3DS és a Nintendo Switch meg fog férni egymás mellett.”

Reggie Fils-Aime szerint már csak azért sem lesz számukra problémás az, hogy mindkét konzolt életben tartsák, mert az említett gépek különböző vásárlók, eltérő igényeit fogják kiszolgálni, anélkül, hogy egymásról vonnák el a figyelmet. Lehet, hogy a saját konzoljuk nem jelent majd veszélyt az új eszközre, de az nagyobb baj lesz, ha nem sikerül a külsős csapatokat arra buzdítani, hogy fejlesszenek a Nintendo Switch-re. A Nintendo Wii U sajnos emiatt szorult háttérbe, remélhetőleg nem ez lesz majd az új konzol sorsa is.

 nintendo-switch-konzolok.jpg