• Két új játékon is dolgozik a Platinum Games
  • A tervek szerint ezek kiadótól független, saját kiadású programok lesznek
  • A játékokon egy kisebb méretű, 20 fős csapat dolgozik majd 

A Platinum Games legutóbb azzal lepett meg mindenkit, hogy bejelentették a Bayonetta 3-t egyedül Switch-re, most pedig nagyon úgy tűnik, hogy a stúdió szeretné elkészíteni a saját független IP-it is, melyek nem köthetők egyik kiadóhoz sem. Ezzel kapcsolatban a Platinum Games egyik producere, Inaba Acusi, osztott meg néhány gondolatot egy interjú során.

Elmondása szerint az elmúlt egy évben lehetővé tették, hogy a stúdió valamennyi alkalmazottja ötleteket nyújthasson be a saját IP-jük kapcsán, és végül az így kapott 70 részletesebb leírás közül választották ki azt a kettőt, amit meg is fognak valósítani. Mivel azonban független fejlesztőként nincs olyan nagy büdzséjük, ami egy AAA kategóriás játékhoz kellene, ezért szerényebb méretekben gondolkodnak, egy átmenetben az AAA és az indie címek között. Ennek megfelelően nem az egész stúdió fog majd dolgozni az új IP-ken, hanem a tervek szerint egy körülbelül 20 fős csapat.

Sajnos részleteket még nem árultak el a készülő játékokról, de annyit azért tudhatunk, hogy azok nem fognak eltérni a stúdió eddigi stílusától, szóval ugyanolyan őrült akcióra számíthatunk, mint a Bayonetta sorozat vagy a Vanquish esetében. Mindenképp érdekes kezdeményezés ez a Platinum Games részéről, mi pedig érdeklődve várjuk a végeredményét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!