A nagysikerű Pokémon GO-t fejlesztő Niantic Labs válaszolt a nagy port kavart legutóbbi frissítésüket ért kritikákra. Mint ahogy azt mi is megírtuk, a játékosok azt sérelmezték, hogy a patch – más elemekkel együtt – eltűntette a programból a távolságmérő funkciót. A fejlesztők egy Facebook-posztban magyarázták el, miért is döntöttek a tappancsok eltávolítása mellett:

„Fejlesztés céljából eltávolítottuk a háromlépéses rendszert. Habár sokaknak tetszett a funkció, zavarosnak tűnt, és nem egyezett a termékünk alapgondolatával. A továbbiakban informálunk titeket arról, hogy hogyan tökéletesítjük ezt az elemet” – áll a közleményben.

A frissítés ugyancsak korlátozta a hozzáférést a Pokémon GO API-hoz, ennek köszönhetően szűntek meg a PokeVision-féle térképoldalak, amelyeken át valós időben követhettük a pokémonokat.

„Limitált hozzáférésünk van a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokhoz. Ez összeegyeztethetetlen azzal a törekvésünkkel, hogy minőségi élményt nyújtsunk a felhasználóinknak és világszerte még több embert érjünk el a Pokémon GO-val. A program globális terjesztését érdekes kihívássá tette a felhasználók hatalmas száma. Még korántsem végeztünk! A következő célunk Brazília meghódítása – és sok más országé, ahol még nem elérhető a játék.”

Mivel a játékosok a zéró kommunikációt is felrótták, hozzátették még: „olvassuk a leveleiteket, látjuk a felháborodásotokat, és őrültek módjára dolgozunk, hogy helyrehozzuk a hibát. Azért nem olvashattatok mostanában tweetet tőlünk, mert teljes mellbedobással dolgozunk a játékon. Ugyanakkor megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy időben értesítsünk titeket a munkánkról.”

Úgy látszik tehát, hogy a Niantic Labs csapatát nem lehet megállítani, és tényleg igyekeznek világuralomra törni az amúgy is nagyon népszerű játékukkal. Minden igyekezetük ellenére azonban sorra jelennek meg a más cégek által fejlesztett kiegészítő szolgáltatások a Pokémon GO-hoz. A legújabb ilyen a SmartPoke 2, amely megmutatja a térképen, hogy egy-egy adott Pokémon hol található, milyen messze van tőled, és mennyi ideje lebzsel az adott pozíciójában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!