Frissítés: Azóta az is kiderült, hogy a Metacriticre még csak nem is a valódi teszt került ki. Michael Thomsen az irományát szatírikus viccnek szánta, míg az igazi kritikát Lou Kesten írta meg, csak a Washington Post nem ezt küldte el.

Eredetileg írtuk: Érdekes történet látott napvilágot Történt ugyanis, hogy a Washington Post kritikusa finoman szólva is lesújtó véleménnyel volt az Uncharted 4: A Thief’s Endről, sőt, tulajdonképpen az egész Uncharted-sorozatról. „Ennek a négyrészes szériának már az elsőnél be kellett volna fejeződnie” – írta már a címben az úriember, Michael Thomsen. Róla amúgy érdemes tudni, hogy rendszeresen ír lesújtó kritikákat a mások által felmagasztalt játékokról.

Na már most, az értékelés végén a 10-ből 4 pont lett kiosztva a Metacriticen, a vicces rész viszont az, hogy azt már nem a kritikus biggyesztette oda, hanem a Washington Post szerkesztője, amikor elküldte a tesztet a Metacriticnek. De az ostor az írón csattant.

A rajongók petíciót indítottak irománya ellen, amiben követelték, hogy azt távolítsák el a Metacritic oldaláról, és írjanak helyette egy újat tisztelettel és szakértelemmel, mert hát a jelenlegi túl negatív, és „ez mégis csak a Washington Post, nem egy 12 éves naplója” – áll a petíció oldalán. Azt eddig 8177-en írták alá, köztük Troy Baker, aki Sam Drake-et szólaltatja meg az Uncharted 4-ben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!