Az utóbbi napok a Ubisoft-hírek jegyében telnek, s egyáltalán nem pozitív értelemben: a francia óriáscég először azt jelentette be, hogy késni fog a Watch Dogs, majd pedig azt, hogy a The Crew is csak a vártnál később kerül a boltokba, tegnap pedig közölték, hogy sem a  Rayman Legends, sem pedig a Splinter Cell: Blacklist nem teljesített jól a pénztáraknál.

A Ubisoft pénzügyi igazgatója, Alain Martinez a befektetőknek tartott beszédében azt mondta, hogy többek között a Rayman Legends és a Splinter Cell: Blacklist nem hozott az elvárásoknak megfelelő összeget, ám azt már nem tudtuk meg, hogy mennyi volt a kitűzött cél, s ezt mennyivel múlták alul a játékok.

Ez az elmaradás márcsak azért is fájó, mert összeadódik a két elcsúsztatott játék miatti veszteséggel, hiszen ezek eladásai már a következő pénzügyi évben jelentkeznek majd, emiatt pedig az idei év mutatóit módosítaniuk kellett: nem kevesebb mint 400 millió euróval csökkentették a remélt bevételeket. Ezzel mínuszba fordultak: az elvárt 110-125 millió euró közötti működési bevétel helyett 40-70 millió körüli működési veszteségre számíthatnak, ami nyilván nem jön jól sem a cégnek, sem a befektetőknek, amit a piac reagálása is jelzett -- a Watch Dogs halasztásának bejelentésekor 26 százalékponttal esett a Ubisoft részvényeinek árfolyama.

A fentiek tükrében érthető, hogy a cég kemény feltételeket szabott az érintett címeknek: a The Crew-tól 2,5 millió eladott példányt szeretnének látni, míg a Watch Dogs számára kitűzött cél 6,5 millió kópia.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!