GURU Extra ***A hírek popupjaKülönös, a Rockstarhoz kötődő botránytól volt hangos nem is olyan régen az internet. A San Diegó-i részleg -- jelenleg a Red Dead Redemptionön dolgozó -- fejlesztőcsapatának feleségei egy nyílt levélben panaszkodtak a rossz munkakörülményekre, különös tekintettel arra, hogy agyondolgoztatják férjeiket. A Rockstar eddig nem nyilatkozott semmit az üggyel kapcsolatban, ám végül megelégelte a pletykákat és sárdobálásokat, és a következő nyilatkozatot tette:

"Mi is olvastuk az interneten terjengő híreket. Sajnos arról van szó, hogy bizonyos emberek készpénznek veszik az üzenőfalakon terjengő írásokat. Egyetlen üzlet sem tökéletes, de a Rockstar Games büszke arra, hogy 900 fős, teamje rendkívül tehetséges és motivált szakemberekből áll -- köztük sokan már régóta itt dolgoznak. Sajnálattal halljuk, ha bármelyik stúdió régebbi tagja nem érezte azt, hogy az itt eltöltött idő kellemes lett volna, illetve kreativitását kihasználhatta volna, mi azonban sok jót és azt is kívánjuk neki, hogy az igényeinek és temperamentumának megfelelő munkahelyet találjon. A mi cégünk azonban arra koncentrál, hogy magas szintű interaktív szórakoztatást nyújtson. Mindig is szenvedélyesen törődtünk azokkal az emberekkel, akik nálunk dolgoznak. E nélkül a Rockstar nem is tudna ilyen magas színvonalú játékokat kiadni. Persze a jó játékok készítése rendkívül nagy kihívás, ezért dolgoznak nálunk az iparban a legnagyobb tehetségek és mi mindent megteszünk azért hogy támogassuk őket."

Természetesen ettől a hivatalos nyilatkozattól még nem javul meg a helyzet San Diegóban, és érdekes kérdés, hogy a levélben megfogalmazott fenyegetésből -- amely szerint jogi lépések is lesznek, ha nem javulnak a munkakörülmények -- lesz-e valami. Minket egyébként annyiban is érint a dolog, hogy az ügyhöz kapcsolódóan állítólag az egyik azonosságát titokban tartó San Diegó-i Rockstar-alkalmazott, hogy a rossz munkakörülményeket és a helyi stúdióban dúló óriási fejetlenséget a Red Dead Redemption is megsínylette. "Ha legalább azt mondhatnánk, hogy megéri a sok szenvedést a játék, akkor nem lennénk ennyire elkeseredve. Sajnos erről szó sincs: a Red Dead Redemption hatalmas bukás lesz." Nem tehetünk mást, csak reménykedhetünk, hogy ez csak szóbeszéd...