Mivel a Skyrim Special Edition nem csak egy újradobozolt kiadás, hanem teljesen új programnak számít, a könyvtárszerkezete kicsit másabb, mint az eredeti változatnak. Ez a tulajdonsága ellehetetleníti, hogy konzolokon importáljuk korábbi mentéseinket, de PC-n van megoldás. Egyszerűen át kell másolni a mentési fájlokat.

Ehhez el kell zarándokolnod a játék mentéseit tároló mappához (alapesetben ez: C:\Felhasználók\[Felhasználónév]\Dokumentumok\My Games\skyrim\saves), majd ezt az általad preferált másolási módszerrel (CTRL+C, F5, fogd és vidd) áthúzni a Skyrim Special Edition mentési mappájába (C:\Felhasználók\[Felhasználónév]\Dokumentumok\My Games\Skyrim Special Edition\saves). És most jön a DE…

De ez csak a nem modolt, tiszta Skyrim esetében működik garantáltan (van ilyen bárkinél is?). Ha a mentésed egy felmodolt Skyrimből vannak, akkor az eredmény igencsak kétséges. A Bethesda szerint csak a tiszta mentéseket tudja biztosan kezelni a Special Edition, és ebben a modokat gyűjtő honlap, a Nexusmods is egyetért. Bár utóbbi jelezte, hogy néhány mod nem zavar be az importált mentésekbe, azt sem rejtette véka alá, hogy ezekből elég kevés akad.

Így talán egy próbát megér, hátha szerencséd van, de lehet, hogy jobban jársz, ha a modolt Skyrimed állásait megtartod arra, a Special Editionnal pedig új játékot kezdesz. Szerencsére elég változatos ez a játék ahhoz, hogy megérje elölről kezdeni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!