Március 31-ével lezárult a Square Enix üzleti éve, most pedig közzétették az eredményeket. Míg tavaly ilyenkor veszteségekről szólt a fáma – távozott is az akkori elnök, Vada Joicsi –, addig az idei év már nyereséggel zárult. Úgy tűnik, Macuda Joszuke ámokfutása és elképzelései (lásd lent a kapcsolódó anyagokat) végül őt igazolták.

A Square Enix 6,6 milliárd jen, azaz 64,7 millió dollár bevételt termelt, ami enyhén szólva is jobb a tavalyi 13,7 milliárd jenes, dollárban 134,4 milliós veszteséghez képest. A 4,8 százalékos bevételnövekedést nagymértékben köszönhetik a Final Fantasy XIV: A Realm Rebornnak, az ugyanis 5,7 százalékos növekedést biztosított a Digital Entertainment divíziónak. Ugyanakkor a Square a többi játékára sem panaszkodhat, szépen fogyott a Final Fantasy X/X-2 HD Remaster, a Thief és a Tomb Raider: Definitive Edition is.

A Square Enix a 2013-as üzleti év folyamán összesen 17,23 millió darab játékot adott el, ebből 8,2 milliót Észak-Amerikában, 4,6 milliót Japánban, 4,08 milliót Európában értékesítették, a fennmaradó hányadot pedig a világ többi részén.

square-enix.jpg