Valószínűleg mostanra már mindannyian képben vagytok, hogy mi is az a Starbound. Nem csak azért csenghet ismerősen számotokra a cím, mert levakarhatatlanul ott van minden heti steames eladási toplistán, hanem azért is, mert készítettünk róla egy "Vágjunk bele!" videót is, amiben röviden bemutattuk. Nemrégiben újabb információkat szivárogtattak ki a készítők, amelyekben arról beszélnek, milyen játékmechanikai változtatásokra, ötletekre számíthatunk még. Egészen elképesztő, amikről ott olvashattunk.

Először is a Starboundban jelenleg a fejlődés korántsem olyan, mint amilyen a végső verziókban lesz. Nincsenek például még űrhajófejlesztések, járművek, és így tovább. A végleges verzióban például egyetlen csillagtérképen kell majd mind a tíz fejezetet végigjátszani, de mindegyik fejezetet csak úgy csinálhatjuk meg, ha előtte végrehajtunk az előzőben valami fontos küldetést, például szerzünk oxigéntartályt, amivel lélegezhetünk olyan planétákon is, ahol nincs levegő. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Fontos szerep jut még a pénz-, azaz pixelkeresésnek is. Ahhoz, hogy továbbjuthassunk egy fejezetben, össze kell gyűjtenünk egy bizonyos mennyiségű pixelt. Ez jelenleg elég keserves meló, inkább farmoláshoz, grindeléshez hasonlít. A jövőben a cél az, hogy a játékosok pénzt kereshessenek különféle módszerekkel. Lehetünk kalandozók, akik küldetéseket vállalnak el és úgy szereznek pixeleket. Válhatunk farmerré, aki növényeket termeszt, majd eladja azokat NPC-knek. Sőt, akár még építészek is lehetünk, aki szállodát húz fel, amiben megpihenhetnek a bolygó lakói, akik az épület minőségének tükrében fizetnek számunkra (minél jobb minőségű anyagokból építjük, minél több és drágább berendezéssel pakoljuk tele, annál több pixelt szerezhetünk). De lehetünk kalózok is, akik városokat és falvakat rabolnak. Rengeteg lehetőség vár majd a játékosokra.

Végezetül olvashattunk egy keveset a végjátékról is, amikor már minden küldetést megcsináltunk, minden felszerelést megszereztünk, és új kihívásokra vágyunk. Ekkor jön képbe az X-szektor. Az X-szektor egy olyan bolygóhalmaz lesz, ahol a PvP be lesz kapcsolva, és a játékosok csoportjai a bolygók feletti uralomért fognak küzdeni. Ahhoz, hogy részt vehessünk a harcokban, először is csatlakoznunk kell egy szervezethez, amely biztosít számunkra és társainknak egy űrállomást, ahova hajónkkal bedokkolhatunk. Az űrállomás egyébként blokkokból épül majd fel, tehát a játékosok teljesen egyedire készíthetik el azt. 

Ezen kívül még lesz Director mode, ami egy külön kliensben fog futni, segítségével pedig az adminok okoskodhatnak bele mások játékéba, satöbbi-satöbbi-satöbbi... csupa-csupa érdekes és izgalmas dolognak néznek szembe a játékosok, mi pedig már alig várjuk, hogy ezek közül bármelyik megvalósuljon.

NE FELEDJÉTEK, HOGY A PC GURU FEBRUÁR 13-ÁN MEGJELENŐ SZÁMÁBAN BŐVEBBEN FOGLALKOZUNK A STARBOUNDDAL!