A Twitch lassan egy teljesen új médiává növi ki magát, a streamerek pedig manapság az új youtuberek: olyan játékosok, akik megélnek abból, hogy sokan nézik a csatornájukat, sőt mi több, afféle celebek. Csakhogy a hírnévnek ára van, és minél rosszabbul kezeli valaki a népszerűségét, annál többet kell érte fizetnie.

Ezt a leckét ízlelgeti éppen egy dán játékos, RandomRambo, aki viszonylag híres Twitch-streamer: felesége és kisgyermeke mellett is kiválóan megél abból, hogy naphosszat Counter-Strike: Global Offensive-et közvetít a több mint 82 ezer követőjének. Egy nap azonban elkövetett egy hibát: úgy döntött, képet lő egy meccsből, azt pedig a Paintbe másolja be és menti el. A Start menü keresőjébe szépen el is kezdte begépelni, hogy „Paint”, csak épp a rendszer egy egészen más dologra „emlékezett.” Tudjátok, mit? Csak nézzétek meg a lenti videó elejét!

A többi rész arról szól, ahogy RandomRambo mentegetőzik. Azt állítja, hogy a gyermekpornóra utaló című fájl ugyan valóban létezett a gépén egykoron, de véletlenül töltötte le valamilyen fájlcserélőről, és amint észrevette, hogy mi az, azonnal törölte. Amit pedig a Windows megjegyzett, az egy már nem létező dokumentumra mutató hiperlink. És hogy ez igaz-e? Nos, nem a mi tisztünk eldönteni. Sokak szerint RR csak egy balfék, aki egyszer olyasmit töltött le, amit nem kellett volna. Mások azonban rámutatnak, hogy ha az ember véletlenül gyermekpornográfiával kerül kapcsolatba, akkor talán érdemes megkeresnie a hatóságokat, mert azok a 13 éves gyerekek nyilván nem kényük-kedvük szerint kerültek a felvételre.

A sztori tanulsága egyébként ugyanaz, mint ami a tegnapi GTA 5-ös balhénak is: amennyiben közvetíted a világnak azt, amit csinálsz, készülj fel rá, hogy mindent látni és hallani fognak, akár tetszik neked, akár nem…