• Elszaporodtak a Sólyom elveszett küldetés hibájának kihasználói
  • Több heti előnyre tettek szert ezzel
  • Sokan elégedetlenkednek a hivatalos fórumon
  • A Ubisoft dolgozik a javításon és a büntetések lehetséges módján

A probléma a Sólyom elveszett (Falcon Lost) nevű többjátékos küldetést érinti. Sok játékos a normális út helyett az egyszerűbbet választotta, miszerint kihasználva a mobilbarikádos hibát, hamarabb bejutnak a zsíros loot lelőhelyére az ellenségek leküzdése helyett. Ha valaki nem ismerné ezt, akkor röviden annyit érdemes tudni róla, hogy a barikád megfelelő módon való lehelyezésekor képesek leszünk zárt helyekre is behatolni.

division-barikad-bug.jpg

A küldetés normálisan heti egyszer díjazná a játékosokat, de a főellenségeket ily módon megkerülve állandóan hozzá lehet férni a küldetések végén kiérdemelt cuccokhoz. Ha ez még nem lenne elég, akkor ez még azt is maga után vonja, hogy a program azt hiszi, hogy még nem kapta meg a felhasználó a jutalmát, így akárhányszor vissza lehet térni a felszerelésekért, a küldetés nem befejezett.

Természetesen ez sokaknak nagyon tetszik, hogy hamar meggazdagodhatnak a dologból, de felhasználói bázis másik fele, akik a rendes és helyes módján játszanák a játékot, most nem érzik magukat túl jól emiatt.

A Ubisoft ígéri, hogy utánajárnak a problémának, valamint a csalók lehetséges megbüntetésének módját is ki fogják találni:

"Ez teljes mértékben szabályellenes.A csapatunk utánajár annak, hogy mit lehet alkalmazni a hibát kihasználókkal szemben." – írta Natchai, a Ubisoft közösségi vezetője a hivatalos fórumukon.

division-ubisoft-elegedtlen-felhasznalok.jpg

Amíg a hiba ki nem lesz javítva, sokan úgy vélik, mindenképp ki kell használniuk ezt, különben le fognak maradni azokkal szemben, akik már egy ideje így járnak el. Leginkább ez a Fekete Zónában jelent gondot, hiszen akik több hétre elegendő felszerelést halásztak ki a Sólyom elveszett küldetésből, visszafordíthatatlan előnyre tettek szert. Akik rendesen szeretnék teljesíteni a feladatot, sokszor futnak bele abba a helyzetbe, hogy akikkel összeálltak a küldetésre, inkább a helytelen utat választják, magukra hagyva őket a harcokban. Ami igazán durva, hogy aki nem akar csalni, azt inkább eltávolítják a csoportból, szinte már ez lett a normális eljárás, alig lehet olyat találni, aki tudja mit kell csinálni a küldetés megfelelő végrehajtásához. A legdrasztikusabb vélemény szerint pedig le kéne lőni a szervereket, amíg a gond meg nem oldódik, hiszen ez lenne a legtisztább út.

Csak az maradt számunkra, hogy várjuk mit lép a Ubisoft, és hogyan szűrik ki azokat, akik csalással jutottak hozzá a csúcsminőségű felszerelésekhez. Az biztos, hogy népes számú korrekt játékos inkább addig távol fog maradni New York-tól.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!