• Az Active Shooterben iskolai lövöldözőt is alakíthattunk volna
  • A játékot június 6-án akarták megjelentetni
  • A Valve törölte a Steamről a fejlesztővel és a kiadóval együtt
  • A Valve szerint egy ember állt a játék és több kamu stúdió mögött is

Az Active Shooter eltávolításra került a Steamről, sőt a fejlesztő Revived Games és az azt kiadni próbáló ACID is, de még az ehhez tartozó játékok is kukába kerültek. Hogy mi ennek az oka?

Nos, a kezdőlökést valószínűleg az adta meg, hogy az Active Shooter egy olyan játék volt, amiben egy iskolai lövöldözésre érkező SWAT kommandós mellett magát az iskolai lövöldözőt is alakíthattuk. Sőt a fejlesztő még olyan játékmódot is tervezett, amiben az iskolások bőrébe bújhattunk volna bele. A koncepció meglehetősen nagy botrányt kavart.

Ugyanakkor a Valve szerint nem ez az egyetlen oka annak, hogy az Active Shooter, a fejlesztője és a kiadója az összes játékával együtt törlésre került. Elmondásuk szerint ugyanis a fentiek és más, szemét, minősíthetetlen játék és azok stúdiói mögött egyetlen ember, Ata Berdiyev állt. Az úriember nem csak silány játékaival és kamu stúdióival, de a reklamáló kiadók sértegetésével és ingyen kulcsok osztogatásával manipulált visszajelzésekkel vívta ki a Valve haragját.

active-schooter.jpg

Az persze jó kérdés, hogy miért csak most, a figyelem középpontjába került Active Shooter miatt léptek fel ellene a Valve emberei, ha ennyire a bögyükben volt.