• A Vivendi korábban bevásárolta magát a Ubisoftba és a Gameloftba
  • Majd tovább növelte a részvényeit a Guillemot-család vállalataiban
  • Ennek ellenére korábbi nyilatkozatuk szerintem a Vivendi nem akarja átvenni a hatalmat a Ubisoft felett
  • Bolloré cége most több mint 30 százalékos részesedést birtokol a Gameloftból, illetve megtették az első lépéseket a mobiljáték fejlesztő felvásárlása érdekében
  • Ezenfelül Bloomberg szerint a Vivendi a Guillemot család másik vállalatára, a Ubisoftra is szemet vetett.

A Bloomberg jelentései szerint a Vivendinek sikerült megnyernie a Gameloft részvényesinek többségi támogatását, így most már akadály nélkül átveheti az uralmat a mobiljáték fejlesztő felett. Ezenfelül azt is megtudtuk, hogy a Vivendi nemcsak a Guillemot-k által alapított Gameloftot akarja felvásárolni, hanem a család másik videójátékokkal foglalkozó vállalatát is, a Ubisoft Entertainmentet.

A Vivendi S. A. jelenleg több mint 30 százalékát birtokolja a Gameloft részvényeinek, aminek eredményeként a francia jogi szabályozások megfelelően arra készülnek, hogy megtegyék kötelező ajánlatukat a teljes cég felvásárlására. Bár Vincent Bolloré, a Vivendi feje már régóta feni a fogát a Gameloftra és a Ubisoft Entertainmentre, de a Guillemot-család továbbra sem hajlandó lemondani a saját részükről a vállalatokból, és arra törekednek, hogy új támogatókat szerezve megelőzhessék a hatalom átvételt.

vincent-bollore-vivendi-ubisoft-gameloft.jpg

Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatójának nyilatkozata szerint igyekeznek meggyőzni a kanadai részvényeseiket, hogy ki tudják védeni a Vivendi ajánlatát, illetve további tárgyalásokat folytatnak a pénzügyi tanácsadóikkal és a megmaradt befektetőikkel, hogy továbbra is kézben tarthassák a részvények többségét.

Egyébként a Division eladásainak köszönhetően csodás üzleti évet zárt Ubisoft értékét 3,6 milliárd euróra becsülik, míg a Gameloft értéke 700 millió eurót tesz ki.