Ahhoz képest, hogy Aiden egy mezei ember benyomását akarta kelteni, a Watch Dogsban nehéz volt úgy játszani, hogy pacifista mód kerüljük az erőszakot. Mondjuk úgy, hogy mellette még a Terminator is kispályás halálosztónak tűnt. No, ez nem fog előfordulni Marcusszal, legalábbis ha nem akarunk öldökölni, nem leszünk rákényszerítve. Mert, ahogy Dominic Guay vezető producer mondta a Twitteren rendezett kérdez-felelekben, Marcus nem igazságosztó, csak hacktivista.

„Fontos volt számunkra, hogy a játékosok szabadon játszhassanak a saját stílusukban. Lopakodhatsz, kerülheted a gyilkolást, de játszhatsz fegyverrel hadonászva vagy robbangatva, vagy csak mindent meghekkelve. Ez mind rajtad áll.”

Kiderült az is, hogy a Watch Dogs 2 cselekménye néhány évvel az első epizód után fog játszódni, és találhatunk majd utalásokat az előzményekre. Továbbá, a játékban fontos szerepet kap a pénz, hiszen ebből vásárolhatunk jobb eszközöket. Pénzt egyrészt hekkelés útján szerezhetünk, másrészt behatolhatunk úgynevezett vörös zónákba, ahol a csúnya, gonosz emberek elrejtették a vagyonukat, mi meg jól ellophatjuk. „Olyan helyen találhattok majd pénzt, ahol nem is számítanátok rá” – állította Guay.

Végül azt is tisztázta, hogy a sztorit nem játszhatjuk ki kizárólag kooperációs módban, mert bár vannak a történet folyamán olyan küldetések, amiket másokkal együtt is megoldhatunk, a többjátékos módot inkább speciálisan erre kitalált, a sztoritól független missziók során élvezhetjük ki.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!