A Rocket Beans TV még az Gamescom során készített egy interjút a Microsoft marketingmenedzserével, Boris Schneider-Johne-nal, aki elmondta, hogy a régebbi másolásvédelmi megoldások, úgy mint a SecuROM vagy a SafeDisc nem engedélyezettek Windows 10 alatt, mivel ezek biztonsági kockázatokat jelentenek a rendszer számára.

„Minden, ami Windows 7 alatt működött, az Windows 10-en is futni fog, ez alól csak két kivétel van. Az egyik az antivírus szoftverek, a másik pedig a mélyen a rendszerbe integrált dolgok, amik frissítésre szorulnak -- ezeken már dolgoznak a fejlesztők. Aztán ott vannak a régi CD-ROM játékok, amik másolásvédelmet használnak. Ezek a DRM megoldások mélyen a rendszerbe integráltak, és erre mondja azt a Windows 10, hogy ezt nem engedélyezhetem, mert ez kiskapu lehet a számítógépes vírusok számára. Ezért van az, hogy a 2003 és 2008 között megjelent játékok egy része, azok, amelyek például SecuROM-ot használnak, egyszerűen nem futnak valamilyen no-CD patch vagy egyéb nélkül.” -- mondta Boris Schneider-Johne.

Mindez azt jelenti tehát, hogy ha az érintett játékok egyikével szeretnél játszani, de csak lemezes formában van meg, akkor reménykedj benne, hogy a fejlesztők törölték másolásvédelmet, vagy keresned kell egy crack-et, hogy használni tudd a legálisan megvett játékodat.

Annyi jó oldala van azonban ennek az egészen, hogy a Microsoft aktívan gátolja a problémás DRM megoldásokat, amik gyakran sokkal több kárt okoztak, mint amilyen hasznot reméltek tőlük.

windows-10-banner.jpg