Az a pletyka terjed, hogy a YouTube felvásárolja a Twitch streamelő szolgáltatást. A Variety értesülései szerint az üzlet során egymilliárd dollár fog gazdát cserélni, mégpedig készpénzben, ezzel majdnem olyan nagy üzletről beszélünk, mint mikor a Google 1,65 milliárdért felvásárolta a YouTube-ot.

A tranzakciót elvileg hamarosan bejelentik és végbe is fog menni, a Wall Street Journal azonban azt az információt kapta, hogy a tárgyalások még csak most kezdődtek, így a felvásárlás nyélbe ütése is eltart még egy darabig. Bármikor is lesz azonban az üzlet, a YouTube felkészült az amerikai kormány vizsgálatára, konkrétan arra, hogy ezzel a felvásárlással nem vetnek-e gátat a versenyképességnek.

Az esetleges nagy YouTube-Twitch összeborulás érdekessége, hogy vajon hogyan fog változni az üzletpolitika: önálló egységként, a saját szabályai szerint működhet tovább a legnépszerűbb streamelő szolgáltatás, vagy át kell venniük a YouTube szigorú szabályait, vagy legalább azok egy részét? Kíváncsian várjuk!

twitch.jpg