Aaron Greenberg az Engadget oldalnak adott interjújában beszélt a nemrég bejelentett következő Xbox konzolról, a Project Scorpio-ról, amiről a cég eddig igencsak ellentmondó marketing üzeneteket közvetített. 

Greenberg nyilatkozata nem tartalmazott semmi specifikusat, de betekintést adott abba, hogy milyen filozófia szerint működik a Microsoft mostanában.

Számunkra teljesen nyilvánvaló, hogy a jövőben nem lesznek konzol generációk.” mondta, majd hozzátette: „Úgy gondoljuk, hogy a közösségépítés és játékkínálat bővítése legalább olyan fontos, mint a hardverfejlesztés. Véleményünk szerint ez a Project Scorpio-val megvalósulhat.

A Project Scorpio nem egy új generáció új eszköze. Minden, amit a játékosok eddig megszereztek vagy megvásároltak, továbbra is működni fognak ezen az új gépen. Úgy tekintünk a Scorpiora, mint a Microsoft konzolok egyre szélesedő családjának a legújabb tagjára.” -- közölte Greenberg.

Greenberg hozzátette, hogy „hatalmas az igény és az érdeklődés a Project Scorpiora”, éppen ezért arra számítanak, hogy a Scorpio jól fog teljesíteni a jövőre esedékes megjelenésekor.

A Scorpio egyébként az Xbox One S-t fogja követni, ami az eredeti Xbox One vékonyított, frissített kiadása, és már képes a 4K-s megjelenítésre is.

Az, hogy Microsoft ezen terve gyümölcsöt fog-e hozni, és a konzoltulajok hajlandóak lesznek-e váltani az újabb és újabb rendszerekre, egyelőre még a jövő zenéje.

greenberg-800x450.jpg